„Grigiškių“ pajamos pernai išaugo iki 100 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Medžio plaušo plokščių ir higieninio popieriaus gamintoja bendrovė "Grigiškės" pernai gavo 99,5 mln. eurų konsoliduotų pajamų - 4,5 proc. daugiau nei 2013 metais.

Grupės konsoliduotas ikimokestinis pelnas 2014 metais, palyginti su 2013 metais, išaugo 72,8 proc. iki 7,5 mln. eurų, o grynasis - 80,6 proc. iki 6,88 mln. eurų, per "Nasdaq Omx" Vilniaus biržą pranešė "Grigiškės".

"2014 metų rezultatai parodo, kad grupei pavyko subalansuoti pardavimo apimčių didinimą ir pelningesnio produktų krepšelio ir rinkų paiešką", - pranešime sakė "Grigiškių prezidentas ir vienas didžiausių akcininkų Gintautas Pangonis.

Jo teigimu, išaugęs pelnas patvirtina, kad grupės bendrovių sprendimai investuoti į įrangą, mažinančią gamyboje suvartojamos šiluminės energijos kiekį, į dvi naujas biokatilines Vilniuje bei Klaipėdoje buvo pasverti ir teisingi.

Dabar "Grigiškės" baigia didžiausią grupės investicijų projektą, kurio vertė - 15,3 mln. eurų. Pasak įmonės, baigiama montuoti nauja popieriaus gamybos mašina, kuri veikti pradės kovą.

Vien pagrindinės grupės įmonės pardavimai pernai pasiekė 48,4 mln. eurų - 12,5 proc. daugiau negu prieš metus. Įmonės nekonsoliduotas ikimokestinis pelnas padidėjo 73,2 proc. iki 3,6 mln. eurų, o grynasis - o grynasis - 1,8 karto iki 3,39 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių