Gyvenamąjį projektą „Pasaka“ „Nemunaičiuose“ statys „Infes“

  • Teksto dydis:

„SBA Urban“ kairiajame Nemuno krante, Kaune vystomame rajone „Nemunaičiai“ naują gyvenamąjį daugiabutį „Pasaka“ statys bendrovė „Infes“. Statybos darbai prasidės jau rugsėjo pabaigoje. Planuojama, kad pirmieji gyventojai čia įsikels jau 2026 m. pirmąjį ketvirtį. 

Investicijos sieks 14 mln. eurų

„Sparčiai judame tęsdami „Nemunaičių“ plėtrą. Dar šią vasarą startavus verslo centro „Hermanas“ statyboms, netrukus pradėsime ir išskirtinio gyvenamojo projekto „Pasaka“ statybos darbus. Jau dabar sulaukiame didelio susidomėjimo – tikime, kad startavus oficialioms rezervacijoms spalį, paklausa dar išaugs. Tam didelę įtaką turi visa, 6 hektarų, rajono plėtra – kursime nuolat gyvą, meno ir kultūros kupiną kvartalą, į visą projektą investuosime per 280 mln. eurų, o vien į „Pasaką“ – 14 mln. eurų. Projektas – ambicingas, todėl ir generaliniam rangovui keliame itin aukštus kokybės reikalavimus. Tikimės, kad didelę patirtį sukaupusi „Infes“ komanda išlaikys kokybės kartelę, o visą projektą įgyvendins laiku“, – sakė „SBA Urban“ bendrovės „Urban LIVE“, vystančios „Nemunaičius“, direktorė Inga Navickaitė.

Inga Navickaitė. „SBA Urban“ nuotr.

A++ energinės klasės „Pasaka“ – 7 aukštų, iš kurių pirmieji du – skirti komercinei veiklai. 95 butų projekte SBA grupės NT plėtros bendrovė rinkai siūlys 28–80 kv. m 1–4 kambarių butus, su galimybe juos apjungti ir susikurti išskirtinį būstą beveik 160 kv. m erdvėje. Statybos darbų pradžia planuojama ateinančią savaitę, o butų rezervacijų startas – spalio 3 d.

Projektas „Pasaka“ ir pirmieji „Nemunaičiai“. „SBA Urban“ nuotr.

„Nemunaičių“ rajonas puikiai dera su mūsų įmonės požiūriu į tvarų augimą. Jo tikslas – ne tik kurti modernią gyvenamąją ir verslo aplinką, bet ir prisidėti prie naujo Kauno centro formavimo bei darnaus miesto augimo. Statyti erdves, kurios tarnautų žmonėms ir bendruomenėms, mums yra be galo svarbu. Kartu su „SBA Urban“ komanda, kurie yra veržlūs lyderiai ir į augimą bei partnerystę žiūri taip rimtai, kaip mes, tikime, kad sukursime darnias erdves, kurios puoselėja ilgalaikę vertę miestams“, – sakė „Infes“ verslo plėtros vadovas Kęstutis Taletas.

Kęstutis Taletas. „SBA Urban“ nuotr.

Daug dėmesio skiriama projekto architektūrai – pastatas suprojektuotas taip, kad iš Nemuno salos, upės pusės atrodytų lyg pakibęs ore, lengvas. Pasak K. Taleto, šis sprendimas – vienas iš didesnių iššūkių projekte. „Statant trečiąjį aukštą naudosime įtemptosios armatūros lynų technologiją, kuri ir leis išpildyti architekto Rolando Paleko komandos idėją, lyg ore pakabinti penkis gyvenamuosius pastato aukštus ir pro kiemo plyšį turėti saulės šviesą“.

Tuo pat metu iš H. ir O. Minkovskių gatvės formuojamos komercinės erdvės, kuriose įsikurs gyventojams aktualios ir svarbios paslaugos – sveikatingumo studijos, kavinės, grožio paslaugos ir kita.

Naujasis Kauno centras – įkvėptas M. K. Čiurlionio kūrybos

„Pasaka“, architektai – „R. Paleko architektų studija“. „SBA Urban“ nuotr.

Pilna apimtimi pradėtas antrasis „Nemunaičių“ etapas su verslo centru, gyvenamuoju namu ir daugiaaukšte automobilių stovėjimo aikštele – tik didelių pokyčių kairiajame Nemuno krante pradžia. Iš viso iki 2030 m. „Nemunaičiai“ iš 3 hektarų teritorijos plėsis iki 6 hektarų. Pasak I. Navickaitės, išskirtinės architektūros rajonas kurs ir formuos naująjį Kauno centrą. Planuojamos viešosios erdvės, centrinė aikštė ir gyva komercinė zona kavinėms, restoranams, parduotuvėms. „Nemunaičių“ kaimynystėje projektuojama ir gražiausia Nemuno promenada, kuri tęsis 500 metrų.

Šalia visos „Nemunaičių“ krantinės netrukus startuos ir M. K. Čiurliono koncertų salę, kurią pasiekti bus galima naujuoju pėsčiųjų tiltu, sujungsiančiu Nemuno salą ir Kauno senamiestį su kairuoju Nemuno krantu. Įkvėpti Čiurlionio kūrybos ir projekto pastatai, kurių pavadinimai bus siejami su jo paveikslais bei muzikos kūriniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Su visa pagarba, bet ,mano galva, tokia architektūra nelabai tinkama šiai vietai. Gal galėjo būti terasuotas namas, žemėjantis link upės?

Taigi

Taigi portretas
3 kamb kaina 213.000e tik daline apdaila ..dar 50.000e viska susipirkt .už tokius pinigus tikrai vaišvydavoje su zeme nusipirksi

Palekui geda

Palekui geda portretas
Koks pilkas nykus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių