I. Trinkūnaitė pardavė dalį „Foxpay“ akcijų, išrinkta nauja bendrovės valdyba

Teisėsaugos ir priežiūros institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė pardavė 9 proc. bendrovės akcijų trims įmonės darbuotojams.

Vyriausybei apribojus I. Trinkūnaitės teisę dalyvauti ir balsuoti nacionaliniam saugumui strategiškai svarbiame finansų sektoriuje veikiančios „Foxpay“ akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis, verslininkė BNS trečiadienį teigė ketinanti dalimis ar iškart parduoti ir likusias įmonės akcijas.

Pasak jos, apie tai šiuo metu diskutuojama ir su Lietuvos banku.

„Ieškoma įvairiausių variantų, ar ją parduoti pilnai, ar dalimis, ar po truputėlį daryti kažkokius veiksmus, kad nauji akcininkai galėtų daryti atitinkamus sprendimus“, – BNS teigė I. Trinkūnaitė.

„Mano tikslas – surasti sprendimą su Lietuvos banku, kuriam jis pritartų, o aš galėčiau parduoti tas akcijas“, – pridūrė ji.

I. Trinkūnaitės teigimu, susidomėjusių „Foxpay“ rinkoje yra nemažai – tai ir Lietuvos, ir užsienio fintech rinkos dalyviai, tiek nedalyvaujantys šioje rinkoje.

Verslininkė 9 proc. „Foxpay“ akcijų teigė pardavusi, siekdama užtikrinti tolesnę įmonės veiklą. I. Trinkūnaitės teigimu, dėl Vyriausybės sprendimo ji nebegalėjo kontroliuoti įmonės ir daryti su jos valdymu susijusių sprendimų.

„Yra tikslas, kad įmonė toliau gyvuotų toliau. Kad ji toliau gyvuotų toliau, joje turi būti valdžia, kuri galėtų daryti kažkokius sprendimus. Tai bandome dėliotis „Foxpay“ ateitį. (...) Daug blokų yra daroma dėl manęs“, – teigė I. Trinkūnaitė.

„Natūralu, kad siekdama išlaikyti, išsaugoti įmonę aš nenorėčiau jai trukdyti kaip akcininkė, kad dėl mano buvimo ten būtų kažkokių (nesklandumų – BNS)“, – kalbėjo ji.

Įmonė trečiadienį pranešė, kad akcininkai paskyrė naują „Foxpay“ valdybą.

„Naujieji valdybos nariai – ilgametę patirtį turintys finansų sektoriaus profesionalai, tad jų žinios labai pravers „Foxpay“ šiuo bendrovei neeiliniu metu. (...) Suformuota nauja valdyba leis įmonei spręsti uždavinius, kurie „pakibo“ po to, kai I. Trinkūnaitei buvo apribotos neturtinės teisės ir bendrovę paliko tuometiniai valdybos nariai“, – pranešime teigė „Foxpay“ direktorius Saulius Galatiltis.

Nei jis, nei I. Trinkūnaitė BNS nesutiko atskleisti naujos valdybos narių, kol jų kandidatūroms nepritarė Lietuvos bankas.  

S Galatiltis pabrėžė, jog „Foxpay“ šiuo metu laukia Lietuvos banko (LB) patikrinimo pabaigos bei visų kitų oficialių tyrimų išvadų.

„Norėčiau priminti, jog  įmonė yra atskiras subjektas, tad neturtiniai apribojimai akcininkui neturėtų automatiškai virsti įmonės veiklos ribojimais, ypač atsižvelgiant į faktą, kad atsakingos institucijos dar nebaigė savo darbo“, –  sakė įmonės vadovas.

Birželį iš „Foxpay“ valdybos skirtingu metu pasitraukė visi trys nariai: pirmininkė I. Trinkūnaitė, buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas bei anksčiau įmonei ir jos valdybai vadovavęs Justinas Drėgva.

2022 metais po įvairių institucijų patikrinimų Lietuvos bankas I. Trinkūnaitei leido įsigyti „Foxpay“, tačiau šiemet gegužę vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija, o birželio 5 dieną – ir Vyriausybė pripažino verslininkę neatitinkančia nacionalinio saugumo interesų.

I. Trinkūnaitės patikra buvo inicijuota kovo 21 dieną apsvarsčius Lietuvos banko raštą bei atsižvelgus į neigiamą kovo 15 dienos komisijos atliktą „Foxpay“ savininkės vertinimą, šiai ketinant iš buvusios ministrės Monikos Navickienės vyro įsigyti šalia Vilniaus oro uosto biurų pastatą valdančios įmonės „Litlab“ 50 proc. akcijų. 

Be to, Vyriausybė nutarė, kad I. Trinkūnaitė dėl savo ryšių su V. Germanu neturi teisės dalyvauti ir balsuoti nacionaliniam saugumui strategiškai svarbiame finansų sektoriuje veikiančios „Foxpay“ akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis.

Lietuvos bankas nuo kovo vidurio atlieka neplaninį „Foxpay“ ir jos savininkės I. Trinkūnaitės patikrinimą. Būtent jai 2022 metais centrinis bankas leido įsigyti finansinių technologijų įmonę.


Šiame straipsnyje: Ieva TrinkūnaitėFoxpay

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cia panasios afioros kaip su Stepuku vyksta ! DURNIU LAIVAS ! reiskia ruosiasi begti is LT su tuo briedziu + Navikus dar prikabins

matomai prokuratura su teismais taip pat

matomai prokuratura su teismais taip pat portretas
dalyvauja valstybiniu lesu grobstymo operacijose su ta ,,fokspay,,,irstva , kad leidzia vykstant tyrimams isparduot akcijas , turta , ir viska uzslaptint afsoru bankuose...

teisingai -akcijas isparduot , sarages pavadinima

teisingai -akcijas isparduot , sarages  pavadinima portretas
pakeist ,vagiu valdybos gauja isformuot , afsoru bankuose padetas sumas uzblokuot - ir nest muila y siltus krastus....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių