Išrinkti „Lietuvos Maximalistai“: pasidalins virš 70 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Šalies mokyklose gausu būsimų mokslo, meno, sporto žvaigždžių, inovacijų kūrėjų ir visuomenės lyderių. Tai žinodamas lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ jau 17-tą kartą išrinko talentingiausius, sumaniausius ir gabiausius šalies jaunuolius. „Lietuvos Maximalistams“ prekybos tinklas visus ateinančius mokslo metus skirs stipendijas, kurių bendras fondas siekia 70 tūkst. eurų. Šiais metais „Lietuvos Maximalistais“ norėjo tapti daugiau nei 500 vaikų, o stipendijas laimėjo 96 iš jų.

„Jau 17 kartą ieškojome vaikų, kurių talentams galime padėti skleistis. Kasmet jie stebina savo svajonėmis bei siekių platumu. „Lietuvos Maximalistai“ labai skirtingi, tačiau juos vienija žingeidumas, ryžtas ir atkaklumas. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie gabiausių moksleivių paskatinimo“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Vykdant programą buvo renkami mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologiškumo, inovacijų ir pažangumo sričių „Maximalistai“. Jiems visus ateinančius mokslo metus kiekvieną mėnesį bus skiriamos 150 arba 75 eurų stipendijos. Šie pinigai padės moksleiviams dalyvauti įvairiose mokslo olimpiadose, sporto varžybose, Lietuvoje ir užsienyje vykstančiuose seminaruose ir kituose renginiuose, lankyti būrelius ir įvairius užsiėmimus, įsigyti mokymosi priemonių.

Pagrindinės sporto stipendijos laimėtoja – Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos vienuoliktokė, žiniasklaidos jau pakrikštyta jaunąja Lietuvos plaukimo viltimi, Kotryna Teterevkova. Europos jaunimo plaukimo čempionė siekia patekti į olimpines žaidynes ir toliau garsinti Lietuvą.

Jauniausia „Maximaliste“ tapo pirmą klasę baigusi Heidė Eluna Levanaitė, laimėjusi skatinamąją stipendiją inovacijų srityje. Moksleivė jau dabar dalyvauja įvairiuose konkursuose, olimpiadose ir informacinių technologijų kūrimo programose.

Net 57 šalies moksleiviai ateinančius mokslo metus gaus pažangumo srities stipendijas, kuriomis įvertinti jų puikūs pasiekimai mokantis. Stipendijos padės tobulėti moksleiviams iš visos Lietuvos.

„Lietuvos Maximalistų“ komisija, kurioje dirbo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Antanas Mikalauskas, Lietuvos Kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis, VGTU strateginės partnerystės prodekanė ir MOSTA centro Politikos analitikė Milena Medineckienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus metodininkė Justina Aglinskaitė ir prekybos tinklo „Maxima“ atstovai, moksleivius vertino atsižvelgdami ne tik į jų pažymius ir konkursų bei olimpiadų įvertinimus, bet ir į vaikų motyvacinius laiškus.

Šių metų „Lietuvos Maximalistai“ – 17-oji nacionalinės moksleivių skatinimo programos karta. Per visus šiuos metus gabių ir talentingų vaikų pasiekimams skatinti „Maxima“ skyrė jau daugiau nei 370 tūkst. eurų. „Maximalistų“ alumnų rate – tokie garsūs šalies talentai, kaip Martynas Levickis, Evelina Sašenko, Giedrius Titenis ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių