Kėdainių „Lifosoje“ lankysis grupė Seimo narių

Seimo Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos komitetų vadovai bei keli parlamentarai lankysis dėl Europos Sąjungos sankcijų Rusijai suvaržytoje Kėdainių trąšų gamykloje „Lifosa“.

Su gamyklos, Finansų ministerijos atstovais bei laikinuoju administratoriumi ir įmonės profesinės sąjungos atstovais planuojama aptarti parengtą „Lifosos“ veiklos atnaujinimo planą.

Be to, su Kėdainių rajono vadovybe planuojama aptarti ekonominį-socialinį gamyklos poveikį rajono biudžetui, mokesčių surinkimui, nedarbo lygiui.

„Užtikrinant sankcijų laikymąsi turi būti kuo skubiau atnaujinta įmonės veikla, jog būtų išsaugotos darbo vietos ir investicijos“, – BNS sakė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas. 

Užtikrinant sankcijų laikymąsi turi būti kuo skubiau atnaujinta įmonės veikla, jog būtų išsaugotos darbo vietos ir investicijos.

Pasak jo, birželio 9-osios duomenimis, iš tūkstančio darbuotojų į darbą sugrįžo 250, o 415 yra prastovose. Kiti atstogauja arba serga.

M. Majauskas pabrėžė, kad Kėdainių miesto šildymas iš dalies priklauso ir nuo „Lifosos“ pagamintos šilumos.

Ekonomikos komiteto pirmininko Kazio Starkevičiaus BNS tvirtino, kad Seimo nariai nori „pasižiūrėti, kaip veikia“ Seimo skubiai priimtas įstatymas dėl laikinųjų administratorių.  

„Aiškinsimės, ar negauna naudos ta sankcionuota pusė“, – BNS teigė K. Starkevičius. 

„Lifosa“ rugpjūčio 7-ąją ketina atnaujinti 70 proc. gamybos pajėgumų.

Liepą įmonė žada parduoti didžiąją dalį turimos produkcijos, atnaujinti žaliavų pirkimo sutartis, užtikrinančias ilgalaikį žaliavų tiekimą. Dalis sutarčių jau yra derinamos. Liepos pabaigoje bus  siekiama visus įmonės darbuotojus grąžinti iš prastovų.

Iki sankcijų taikymo bendrovėje dirbo 1030 darbuotojų, šiuo metu jų yra 985, rodo „Sodros“ duomenys.


Šiame straipsnyje: LifosasankcijosSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių