Lietuvos oro uostai tapo akcine bendrove

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo pasikeitė Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų tinklą valdančių Lietuvos oro uostų teisinė forma – valstybės įmonė tapo akcine bendrove, pranešė Susisiekimo ministerija.

Tai paskutinė iš ministerijos kuruojamų įmonių, persitvarkiusių į akcinę bendrovę, ši forma bendrovėms padės gerinti paslaugų kokybę ir pritraukti papildomų lėšų, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Tikimės, kad įmonės išnaudos šią teisinę formą, spartindamos valstybei svarbių projektų įgyvendinimą, gerindamos teikiamų paslaugų kokybę, ieškodamos papildomų finansavimo šaltinių“, – pranešime teigė M. Skuodis.

Pertvarkius įmonę valstybė bus vienintele jos akcininke, o ministerija – akcijų valdytoja.

Lietuvos oro uostų valdybos pirmininkė Eglė Čiužaitė sako, kad pokyčiai leis pagerinti procesų valdymą, suteiks daugiau lankstumo ir pagreitins sprendimus, padės efektyviau valdyti turtą ir generuoti didesnę grąžą valstybei.

„Lietuvos oro uostų tapimas akcine bendrove reiškia ne tik faktinį teisinės formos pasikeitimą, bet ir galimybes visai organizacijai sparčiau judėti veiklos efektyvinimo ir konkurencingumo auginimo keliu“, – pranešime sakė E. Čiužaitė.

Tapus akcine bendrove Lietuvos oro uostų valdyme sustiprės valdybos vaidmuo: ji rinks bendrovės vadovą, tvirtins bendrovės strategiją ir spręs kitus valdysenos klausimus.

Bendrovei nuo rugpjūčio 16-osios vadovauja konkursą laimėjęs aviacijos ir transporto specialistas Simonas Bartkus.

Įmonės statuso keitimas planuotas pernai, tačiau vėlavo dėl turto vertinimo. Pernai į akcines bendroves pertvarkyta Vidaus vandens kelių direkcija, Lietuvos automobilių kelių direkcija, „Oro navigacija“, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asiliukas

Asiliukas portretas
Dabar galima bus padirbti *nuostolingai*.Po to pist ir privatizuota.

na

na portretas
kai tik AB...tuoj vyks pardavimas..kaip ir Kaune su Kauno metrologijos centru..kai kam nuskils nusipirks už eurą...taip pas mus vyksta....aišku ne eilinis žmogeliukas...o koks Seimo narys, kaip ir visais atvejais...dar liko Geležinkeliai...

???

??? portretas
kada prasidės jau N metų žadama KUN plėtra?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių