Lietuvos paštas apie atleidimą įspėjo 592 darbuotojus

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomas Lietuvos paštas antradienį informavo Užimtumo tarnybą, kad preliminariai planuoja atleisti 592 darbuotojus.

Praėjusią savaitę bendrovė pranešė, jog nuo birželio iki lapkričio atleis maždaug 600 iš 3,7 tūkst. darbuotojų.

Didžioji atleidžiamų darbuotojų dalis bus laiškininkai bei klientų aptarnavimo specialistai, taip pat mažės darbuotojų ir logistikos grandinėje bei administracijoje.

Darbuotojų išeitinėms išmokoms paštas numato skirti apie 800 tūkst. eurų.

Lietuvos pašto darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Svajūnas Andriulis BNS sakė, jog darbuotojų atleidimą paskatino prasta įmonės finansinė padėtis.

„Konsultacijos su mumis dėl atleidimų vyko, aišku, kaip darbuotojų atstovams toks faktas skaudus, bet turint omenyje įmonės veiklos ir finansinius rezultatus, turim ką turim“, – sakė S. Andriulis.

Pasak jo, nors su Lietuvos pašto vadovybe sutarta, kad preliminariai bus atleidžiama apie 600 darbuotojų, pagerėjus situacijai įmonėje atleidimų galėtų būti ir mažiau.

Dėl pagalbos persikvalifikuojant sunki padėtis, nes iš esmės bus atleidžiami nutolusių padalinių darbuotojai, todėl jiems paštas nelabai ką gali pasiūlyti.

„Kadangi atleidimų procesas vyks pusmetį, pasikeitus srautams ar atsiradus kitoms aplinkybėms prie to skaičiaus bus grįžtama – kad nebus daugiau, tai tikrai, tačiau gali būti mažiau“, – teigė profsąjungos vadovas.

S. Andriulio teigimu, daugiausia bus atleista rajonų paštininkų, o jiems įmonės siūloma pagalba – minimali.

„Darbuotojams įmonė gal padės CV užpildyti, o dėl pagalbos persikvalifikuojant sunki padėtis, nes iš esmės bus atleidžiami nutolusių padalinių darbuotojai, todėl jiems paštas nelabai ką gali pasiūlyti“, – sakė  Lietuvos pašto profsąjungos vadovas.

Lietuvos paštas 2021 metais gavo per 111 mln. eurų pajamų – 0,8 proc. mažiau nei 2020 metais (112 mln. eurų) ir patyrė 6,4 mln. eurų grynojo nuostolio, kai 2020 metais jo pelnas siekė 1,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Nebėr žodžių/Ožio pergalė.

Anonimas

Anonimas portretas
kaip tik diena taip naujiena apie GEREJIMA kas valanda !!!

Vidmantas

Vidmantas portretas
Aciu ukrainai. Tave šeriam mokesciais ir pasalpom o tu tingi dirbti, ir mokintis lt ar anglų kalbos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių