LTG direktorius: konkursas dėl A. Belickaitės vyko skaidriai, bet kreipsimės į auditorius

  • Teksto dydis:

Sprendimas paskirti Agnę Belickaitę „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo priimtas skaidriai, tačiau po kilusių diskusijų bus kreiptasi į išorės auditorius, kad šie įvertintų atrankos procedūras, trečiadienį pranešė bendrovės direktorius Egidijus Lazauskas.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, o šią savaitę išaiškėjo, kad ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona, taip pat ministrės Aušrinės Armonaitės artima draugė.

„Vykdydami atranką laikėmės visų viduje pasitvirtintų procedūrų ir aukščiausių skaidrumo principų. Tačiau matydami viešojoje erdvėje keliamus klausimus nusprendėme kreiptis į išorės audito bendrovę prašydami įvertinti vykusią korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankos procedūrą bei pateikti ekspertines rekomendacijas ateities atrankoms“, – bendrovės išplatintame pranešime teigia E. Lazauskas.

Pasak jo, LTG korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankoje dalyvavo 36 kandidatai. Dalis jų kreipėsi patys, dalį pakvietė talentų paieškos partneriai „Alliance for Recruitment“.

E. Lazausko teigimu, su šešiolika stipriausių kandidatų kalbėjosi LTG personalo komanda, o su jų atrinktais penkiais kandidatais kalbėjosi ir galutinį sprendimą priėmė pats.

„Sprendimą priimti Agnę Belickaitę į šias pareigas priėmiau dėl jos turimų kompetencijų ir sukauptos įvairiapusės patirties dirbant ir konsultuojant įmones ir organizacijas, veikiančias skirtinguose sektoriuose, – teigia E. Lazauskas. – Nei šiuo, nei kitu komandos nario pasirinkimo atveju prieš apsispręsdamas neaptarinėjau to su politikais ar valdybos nariais, niekada nesu sulaukęs jų klausimų ar įžvalgų šia tema.“

Viešojoje erdvėje kilus diskusijoms dėl A. Belickaitės paskyrimo, A. Armonaitė pripažino, kad esama interesų konflikto regimybės ir pranešė, kad dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją. Į ją patvirtino kreipęsis ir A. Belickaitės sutuoktinis – ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis.

Jis teigė žinojęs apie sutuoktinės sprendimą dalyvauti LTG konkurse, tačiau tikino to neaptarinėjęs su ministrais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių