Teismas patvirtino velionio R. Karpavičiaus valią – verslu rūpinsis brolis ir žmona

  • Teksto dydis:

Bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ administravimas perduotas paveldėtojams – velionio Raimondo Karpavičiaus žmonai Aistei Karpavičienei paskirta administruoti pavedėtą nekilnojamą turtą, o broliui, bendrovės valdybos pirmininkui Henrikui Karpavičiui – administruoti valdytas įmonių akcijas.

Tokią nutartį priėmė Klaipėdos apylinkės teismas, ji įsiteisėjo nuo trečiadienio.

„Tai svarbus žingsnis byloje. Teismas patvirtino velionio valią ir A. Karpavičienės bei H. Karpavičiaus įgaliojimus rūpintis verslu ir kitu turtu, kurį jiems testamentu paliko R. Karpavičius. Kartu tai svarbi naujiena įmonės darbuotojams ir partneriams: turto administratoriaus paskyrimas suteikia tuos pačius įgaliojimus priimti su verslu susijusius sprendimus, kokius turėjo velionis R. Karpavičius. Šis sprendimas užtikrina verslo stabilumą“, – komentavo Daiva Ušinskaitė-Filonovienė, advokatų kontoros „WINT“ vadovaujančioji partnerė.

H. Karpavičius paskirtas paveldėto verslo – bendrovės „Karpis“, valdančios bendrovę „Marijampolės pieno konservai“ ir pieno perdirbimo verslą Ispanijoje –administratoriumi.

A. Karpavičienė paskirta paveldėto nekilnojamojo turto administratore.

Iš viso bendrovėje „Marijampolės pieno konservai“ dirba daugiau nei 600 žmonių, įmonės pardavimo pajamos pernai viršijo 100 mln. eurų. Didžiąją dalį produkcijos įmonė eksportuoja.

Teismas taip pat atmetė į palikimą pretenduojančio Roko Karpio reikalavimus pritaikyti turtui areštą ir paskirti turto administratorių.

Daug kartų dėl narkotikų kontrabandos teistas ir su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu siejamas R. Karpis buvo R. Karpavičiaus valia išbrauktas iš testamento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
Kokia bjauri

Genute

Genute portretas
Taip ir ture buti ..kam norejo tam paliko....maziau triuksmo....

E2ard

E2ard portretas
Sveikinu Aiste ir Henrika, kad sunelis negavo vietoi pieno milteliu narkotikus eksportuoti, delto manyciau amerika muita padidino, kaip pagarsejo kad narkobaronas gali paveldyti pieno fabrika.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių