"Norfa" jai priklausančiojepieno perdirbimo įmonėje Alytuje rengia 4 mln. eurų vertės fermentinių sūrių gamybos liniją - šiuo metu baigiami pastatų tvarkymo darbai ir skelbiamas konkursas įrangos tiekėjams, o kada realiai prasidės gamyba, priklausys nuo to, kaip pavyks įrengti įrenginius ir sukurti produktus. Didiesiems perdirbėjams tai žinia, kad ir taip ankštoje vidaus rinkoje konkurencija stiprės.
"Verslo žinioms" įmonės "Norfos mažmena" valdybos pirmininkas Dainius Dundulis sakė, kad naujo cecho produkcija bus skirta tiek "Norfos" tinklui, tiek eksportui, nes prekybininkai pradėjo plėtrą Baltarusijoje.
Dabar "Norfos" pieninė per parą perdirba apie 100 tonų pieno, o pradėjus gaminti sūrį, šis kiekis didės iki 170 tonų - per dieną bus gaminama 10 tonų fermentinio sūrio, nors pajėgumas leistų gaminti daugiau -15 tonų.
Naujausi komentarai