„Omniva LT“ fiksavo rekordinį siuntų augimą

  • Teksto dydis:

Aktyvią plėtrą šalyje vykdanti logistikos ir savitarnos siuntų bendrovė „Omniva LT“ pirmąjį šių metų pusmetį pervežė 50 proc. siuntų daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Įmonės pajamos augo 37 proc. ir pasiekė beveik 1,7 mln. eurų. Rekordinius pusmečio rezultatus, pasak „Omniva LT“ vadovo Simono Bielskio, lėmė šalyje augančios e. prekybos apimtys, tarp gyventojų populiarėjanti paštomatų paslauga, taip pat – didėjanti įmonės verslo klientų bazė bei sparti savitarnos paštomatų tinklo plėtra. Iš viso 41 Lietuvos mieste šiuo metu jau veikia 67 „Omniva LT“ paštomatai.

„Augimo rezultatus fiksuojame kelerius pastaruosius metus – pernai metai mums taip pat buvo rekordiniai pervežtų siuntų skaičiumi. Šiuos metus tikimės užbaigti dar labiau pagerinę rezultatus ir įsitvirtinę savitarnos siuntų rinkoje. Tokias optimistines prognozes siejame ir su mūsų pasirinkta plėtros strategija. Šiemet aktyviau įžengėme į mažesnius šalies miestus, pastatėme 22 naujus terminalus. Gerai išplėtotas savitarnos tinklas mums leido pasididinti klientų bazę, o sparčiai augant e. prekybos apimtims padės dar labiau sustiprinti pozicijas rinkoje. Pirkdami internetu prekes gyventojai pirmenybę vis dažniau teikia savitarnai, nes atsiimti siuntą bet kuriuo paros metu yra patogiau ir paprasčiau“, – sako įmonės „Omniva LT“ vadovas S. Bielskis. Tarp pašto paslaugos teikėjų „Omniva LT“ pagal paskirstomas siuntų apimtis pirmąjį šių metų ketvirtį užėmė 9 proc. rinkos dalies, 2 proc. punktais daugiau nei pernai tuo pačiu laiku.

Bendradarbiavimas su Kinija

Lyginant su pernai metų rezultatais, siuntų, pristatomų per „Omniva LT“ savitarnos terminalus, apimtys šių metų pirmąjį pusmetį išaugo daugiau nei 70 procentų. Pristatomų per kurjerį siuntų skaičius augo trečdaliu. Įmonės vadovas taip pat atkreipia dėmesį, kad sparčiai auga siuntų, siunčiamų tarp gyventojų, skaičius. Gyventojai dažniau nei dovanas dabar tokiu būdu siunčia parduodamas smulkias prekes: knygas, rūbus, rankdarbius.

Didžiąją dalį siuntų bendrovė perveža tarp Lietuvos miestų, tačiau dalis jų nukreipiamos ir į užsienio šalis. Dažniausiai į Baltijos šalis, taip pat Lenkiją, Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Skandinaviją. Tarp užsienio šalių šiemet atsirado ir Kinijos vardas. Motininei įmonei, estų kapitalo bendrovei „Omniva“ pradėjus partnerystę su viena didžiausių Kinijos logistikos kompanijų „S. F. Express“, nuo šių metų balandžio „Omniva LT“ siuntas jau pristatė daugiau nei 7 tūkstančiams gavėjų Lietuvoje.

„Kol kas mums tai tik pradžia, todėl kalbėti apie konkrečius augimo skaičius dar anksti. Kinijos kryptis mums yra strategiškai svarbi, nes ši šalis yra viena didžiausių e. komercijos žaidėjų, o taip pat yra ir svarbi partnerė mūsų verslui. Tikimės siuntų iš Kinijos paskirstymo apimtis auginti gyventojų segmente ir tam nuosekliai rengiamės. Kad būtume pajėgūs aptarnauti didelius siuntų srautus, šiemet ne tik išplėtėme paštomatų tinklą ir didinome siuntų skyrelių skaičių (jis jau perkopė 7 tūkst.), bet ir į dukart erdvesnes patalpas perkėlėme savo rūšiavimo terminalus Vilniuje ir Kaune. Tai mums leis pasirengti sparčiai augantiems siuntų srautams bei padės užtikrinti greitesnį jų rūšiavimo ir pristatymo laiką. Aptarnavimo kokybė – pristatyti siuntas greitai ir sklandžiai – išlieka svarbiausiu mūsų prioritetu“, – sako „Omniva LT“ vadovas S. Bielskis.

Geri rezultatai – visos „Omniva“ grupės

Įmonių grupė „Omniva“, kuriai priklauso Lietuvoje veikianti „Omniva LT“, pirmąjį šių metų pusmetį taip pat baigė augimu. Grupės pajamos augo 24 proc. ir siekė 42 mln. eurų. „Omniva“ valdo didžiausią Baltijos šalyse paštomatų tinklą, kurį per šiuos metus ketina išplėsti dar trečdaliu. Šiuo metu įmonių grupei priklauso 234 savitarnos terminalai (apie 28 tūkst. skyrelių) 120 miestų trijose Baltijos šalyse.


Šiame straipsnyje: Omniva LTpaštomataisiuntos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Joana

Joana portretas
Pati siuntas siunčiu pakankamai dažnai ir į įvairias šalis, tad teko išbandyt nemažai šių paslaugų teikėjų. Bet dar nė karto nenuvylė ParcelABC, todėl dabar tik per juos ir siunčiu. Kainos ir kokybės santykis tikrai geras, o ir siuntos nukeliauja greitai ir tvarkingai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių