Panevėžio ligoninė dvigubai permokėjo už skalbimo paslaugas

  • Teksto dydis:

Panevėžio ligoninė dvigubai permokėjo už skalbimo paslaugas, nutraukusi sutartį su pigiau skalbti žadėjusia bendrove ir pasirinkusi brangesnį variantą, teigia Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). Ligoninės vadovas Ivanas Dorošas tvirtina, kad sutartį su pigesnę kainą pasiūliusia bendrove nutraukė, nes paslaugos buvo nekokybiškos.

„Panevėžio ligoninė ne tik dvigubai permokėjo už skalbimo paslaugą. Ligoninės vadovybės gan savitas požiūris į racionalų lėšų naudojimą, – sako VPT direktorė Diana Vilytė. – Vienur taupoma paslaugų kokybės gerinimo ar darbuotojų algų sąskaita, kitur – išlaidaujama. Mūsų skaičiavimais, šis žaidimas tiekėjų kainomis ir tūkstantinėmis kompensacijomis mokesčių mokėtojams kainavo 71 tūkstantį eurų“.

Ligoninė bendrovei turės sumokėti 33 tūkst. eurų

Tarnyba nustatė, kad Panevėžio ligoninė iš bendrovės „Kagris“ skalbimo paslaugas nusipirko už 0,79 Eur/kg, kai prieš tai galiojusioje sutartyje su bendrove „Šiaulių skalbykla“ pastaroji ligoninei turėjo skalbti už 0,40 Eur/kg. VPT pateikiamais duomenimis, Respublikinė Panevėžio ligoninė skalbimo paslaugas iš „Kagrio“ pirko jau ne pirmą kartą: nuo 2004-ųjų sudarytos septynios sutartys. Įkainiai jose svyruoja nuo 0,72 Eur/kg iki 0,82 Eur/kg.

Kaip pažymi VPT, ligoninė sutartį su „Šiaulių skalbykla“ vienašališkai nutraukė, o kai ji dėl sutarties nutraukimo pagrįstumo kreipėsi į teismą – bylą baigė taikos sutartimi, ligoninei susitarus išmokėti 5 tūkst. eurų kompensaciją už negautą pelną.

Taikos sutartimi ligoninė taip pat įsipareigojo iki metų pabaigos sumokėti skalbimo paslaugų įmonei skolą už paslaugas, per 28 tūkst. eurų, nurodoma teismo nutartyje.

Ligoninės vadovas nenori gaišti laiko teismuose

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius I.Dorošas BNS teigė, jog sutartis su „Šiaulių skalbykla“ nutraukta, nes paslaugos buvo nekokybiškos, o taikos sutartimi bylą baigti ligoninė sutiko nenorėdama gaišti laiko.

„Su „Šiaulių skalbykla“, kuri eina per CPO, sudaryta taikos sutartis vien dėl to, kad mes netemptumėm laiko dėl paslaugų atlikimo čia ir negaištumėm laiko per teismus. Dėl to mes ir pasirašėm taikos sutartį. Paslaugos, kurias teikia „Šiaulių skalbykla“, buvo nekokybiškos, ir dėl to mes nutraukėm su jais paslaugas. Dėl šios priežasties mes kreipėmės į teismą lygiai taip pat, su prašymu atlyginti mums nuostolius, kuriuos patyrė mūsų įstaiga dėl nekokybiško darbo ir dėl negrąžinimo visos dalies mūsų skalbinių“, – sakė I.Dorošas.

VPT paskelbtą informaciją jis pavadino tendencinga, dirbtinai kuriamu ažiotažu.

„Tai ne tik mano vieno nuomonė kaip administracijos atstovo ir direktoriaus, visos mūsų sudarytos komisijos, darbo grupės dirba ne vieną mėnesį taisydamos klaidas ir nekokybišką „Šiaulių skalbyklos“ darbą, – tvirtino direktorius.

Klausiamas, kodėl tuomet ligoninė sumokėjo kompensaciją bendrovei sudariusi taikos sutartį, o ne laukė teismo sprendimo, I.Dorošas teigė, kad „tai yra laiko gaišimas, tampymas per teismus, kurie tikrai neteikia nei moralinio, nei fizinio malonumo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpinis

tulpinis portretas
..ta ligonine,tai kaip is rusijos gilumos:lovos,baldai,patalyne,koridoriai,pacios palatos,su baltais chalatais vaikstantys ir laukiantys pasiulymu parsidavimui gydytoju ir sesuciu personalo atstovai ir t.t.Atvaziuokit...pafilmuokit,iseisit apake!!!tai ko noret is vadovo!!parsidaves ir net neapskalbtas vaiksto...

Anonimas

Anonimas portretas
tokios pat šunybės vyksta ir Varėnoje : daug metų skalbinių plovimu užsiiminėjo bendrovė ''AGLAJA''. DIRBO RENTABILIAI, BUVO NEMAŽAI DARBO VIETŲ . ŠIUO METU SKALBYKLĄ UŽGATĖ, SKALBNIUS SKALBTI SUSITARĖ VEŽIOTI Į KAUNĄ, DARBUOTOJUS ATLEIDO, BRANGIAI PIRKTUS IRENGINIUS SUPJAUSTYS IR PARDUOS KAIP METALO LAUŽĄ. - IR TAI VADINAMA SĄŽININGA , NEKORUPCINĖ EKONOMIKA

ogi taip

ogi taip portretas
kadangi vadovas nenubaustas uz kysiu emima, tai ir toliau tvarkosi, kad jam butu naudinga
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių