Nusprendė: „Problematika“ grąžinama Susisiekimo ministerijai

Strategine įmone tapusi kelių techninės priežiūros ir kokybės kontrolės įmonė „Problematika“ grąžinama Susisiekimo ministerijos žinion. Tam trečiadienį posėdyje pritarė Vyriausybė.

„Iš Privatizavimo objektų sąrašo siūloma išbraukti (....) bendrovės „Problematika“ (akcijas – BNS), kadangi pagal Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo sąrašą įmonė yra įtraukta į antrą priedą“, – posėdyje kalbėjo ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Kartu Vyriausybė nusprendė, kad Turto banko patikėjimo teise valdomos „Problematikos“ valstybei nuosavybės teise priklausančios akcijos perduodamos valdyti, naudoti ir jomis disponuoti patikėjimo teise Susisiekimo ministerijai.

Susisiekimo ministerijos siūlymu jai pavaldžią „Problematiką“ pernai kovą Vyriausybė įtraukė į privatizuojamų įmonių sąrašą, todėl ji buvo perduota Turto bankui. Tačiau Seimas Vyriausybės siūlymui nepritarė ir parlamento sprendimu „Problematika“ įtraukta į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Minėtą įstatymo pataisą vetavo prezidentas Gitanas Nausėda, bet pernai lapkritį veto Seimas atmetė ir „Problematiką“ įtraukė į strateginių įmonių sąrašą, siekiant apsaugoti šią valstybės įmonę „nuo galimų privatizavimo grėsmių“ ir užtikrinti valstybinę kelių statybos kokybės kontrolę.

Vyriausybė trečiadienį kartu pritarė Privatizuojamų objektų sąrašo papildymui valstybei ir savivaldybėms nuosavybės teise priklausančiomis šių bendrovių akcijomis: „Mašinų bandymo stoties“ (100 proc. akcijų priklauso valstybei), Šiaulių banko (0,07 proc. akcijų, kurių nominali vertė 120,69 tūkst. eurų, priklauso Šiaulių miesto savivaldybei), „Toksikos“, „Stoties“.

Iš sąrašo, be „Problematikos“, išbrauktos „Kiaulių veislininkystė“, „Baltija“, dėl bankroto likviduojamas „Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas“ ir „Plungės lagūna“, už pastarosios bendrovės akcijas pirkėjas jau sumokėjo privatizavimo objekto kainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių