Pereiti į pagrindinį turinį

R. Perveneckas: rugsėjį nuo parduotuvių atitraukė nuostabūs orai

2014-10-01 13:56
BNS inf.
Tomo Mozūros montažas

Koncerno "MG Baltic" valdomos Baltijos šalių mažmeninės drabužių prekybos lyderės "Aprangos" tinklo apyvarta per devynis mėnesius viršijo prognozes, tačiau rugsėjį ji beveik nepasikeitė. "Aprangos" vadovas Rimantas Perveneckas sako, kad šiemet dažniausia pokyčių priežastis yra oro sąlygos, ne išimtis ir rudens pradžia.

"Šiais metais daugiausiai teko komentuoti orų sąlygas ir jų įtaką mūsų pardavimams. Tačiau ir rugsėjį nebuvo kitos simbolinio pardavimų sumažėjimo priežasties: orai buvo puikūs, žmonės rinkosi atitinkamą laiko praleidimo būdą ir nesidomėjo šiltesnių drabužių įsigijimu. Be to, rugsėjo pardavimus lyginame su pernykščiu rugsėju, kuris buvo šaltas, pardavimai geri, o dėl to turime aukštą palyginamąją bazę", - BNS sakė R.Perveneckas.

Jo teigimu, prekybai nepalankūs orai buvo dažni visą trečiąjį ketvirtį:ypač karšta liepa, dvi karštos rugpjūčio savaitės ir šiltas rugsėjis.

"Tačiau bendrai "Aprangos" grupės devynių mėnesių apyvarta viršija mūsų prognozes ir mes ją vertiname labai gerai, netgi puikiai", - BNS sakė R.Perveneckas.

"Aprangos" grupė šiemet sausį-rugsėjį paiekė 456 mln. litų (su PVM) konsoliduotą apyvartą - 8,6 proc. didesnę nei pernai tuo pat metu. Vien rugsėjį, palyginti su pernai rugsėju, jos apyvarta smuktelėjo 0,2 proc. iki 56,7 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų