Pereiti į pagrindinį turinį

„Ryanair“ nuo liepos atnaujins 40 proc. skrydžių

2020-05-12 07:40

Airijos pigių skrydžių oro linijų bendrovė „Ryanair“ nuo liepos 1 d. atnaujins 40 proc. savo skrydžių, kurie buvo sustabdyti kovo viduryje dėl koronaviruso pandemijos.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

„Ryanair“ pranešime teigia, kad iki birželio pabaigos bus vykdoma apie 30 skrydžių per dieną, o nuo liepos 1 d. dalis veiklos bus atnaujinta, o bendrovė vykdys po 1 000 skrydžių per dieną.

Tiesa, „Ryanair“ skrydžiuose nuo šiol keleiviai ir įgula turės dėvėti veido kaukes, taip pat bus matuojama į lėktuvą įlipančių žmonių kūno temperatūra, o oro uosto terminaluose ir orlaiviuose žmonės bus raginami laikytis fizinio atstumo, taip siekiant išvengti COVID-19 plitimo.

„Mūsų klientams ir darbuotojams svarbu, kad nuo liepos 1 d. sugrįžtume prie normalaus skrydžių tvarkaraščio. Po keturių mėnesių pats laikas ir vėl skraidinti Europą, suvienyti draugus ir šeimas, leisti žmonėms sugrįžti į darbus ir atgaivinti Europos turizmą, kuris sukuria milijonus darbo vietų“, – tvirtino „Ryanair“ generalinis direktorius Eddie Wilsonas.

E. Wilsono teigimu, „Ryanair“ glaudžiai bendradarbiaus su visuomenės sveikatos institucijomis, kad užtikrintų, jog šiuose skrydžiuose būtų laikomasi veiksmingų priemonių prieš COVID-19 plitimą.

Jis pridūrė, kad, kaip Azijoje, taip ir Europoje, „temperatūros matavimas ir veido kaukės yra veiksmingiausias būdas tai pasiekti“.

Pasak E. Wilsono, beveik pusės „Ryanair“ skrydžių atnaujinimas leis „atsigauti nuo turizmo priklausomų šalių, tokių kaip Ispanija, Portugalija, Italija, Graikija, Prancūzija ir kitos, ekonomikoms“.

Anksčiau dėl koronaviruso pandemijos „Ryanair“ paskelbė atleisianti 3 tūkst. darbuotojų.

Savaitgalį Jungtinė Karalystė (JK) pranešė, kad iš užsienio atvykę žmonės turės 14 dienų saviizoliuotis, taip siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą.

„British Airways“ patronuojančioji bendrovė IAG perspėjo, kad skrydžių paklausa prieškrizinio lygio nepasieks mažiausiai iki 2023-ųjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų