SBA koncernas įsigijo buvusį „Pramprojekto“ pastatą Kaune

  • Teksto dydis:

Verslininko Arūno Martinkevičiaus koncernas SBA už neskelbiamą sumą įsigijo buvusį bendrovės "Pramprojektas" pastatą Kaune, kurį rekonstravus numatoma įrengti biurus.

Koncernas pranešė, kad pastatą Kaune, K.Donelaičio gatvėje, koncerno valdoma įmonė "BEI Capital" įsigijo iš Šiaulių banko, "Swedbank lizingo" bei bendrovės "Nemora". Nurodoma, kad rekonstravus pastatą planuojama įrengti 14 tūkst. kvadratinių metrų ploto A klasės biurų pastatą.

"Biurų pastatus turime ir Vilniuje, ir Kaune, todėl suprantame, kad įgyvendindami naująjį projektą turėsime prisiimti ir tam tikrą riziką. Viena vertus, A klasės biurų rinka Kaune nėra tokia konkurencinga kaip Vilniuje - aukščiausios klasės didelių biurų pasiūla čia kol kas ženkliai mažesnė. Iš kitos pusės, investicijos į pastatą Kaune ir Vilniuje yra praktiškai vienodos, o nekilnojamojo turto nuomos kainos Kaune kol kas - ženkliai mažesnės, tad investicijos atsiperka kur kas lėčiau", - pranešime spaudai sakė koncerno SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Koncerno viešųjų ryšių vadovė Virginija Dunauskienė BNS teigė, kad rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti šių metų pabaigoje.

Koncernui SBA priklausančios įmonės jau yra įgyvendinusios BLC biurų pastato Kaune ir "Green Hall" pastato Vilniuje projektus.

Koncernas SBA 2013 metais uždirbo 21,607 mln. litų (6,26 mln. eurų) konsoliduoto grynojo pelno ir gavo 1,157 mlrd. litų (335,1 mln. eurų) konsoliduotų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkiui ir kitiems

Užpelkiui ir kitiems portretas
Vyžų pynėjai dievaži esat. O gal jums ir sovietinės vėliavos gaila? Tiesa, galit dar ant Aleksoto tilto pabadauti, gindami sovietinius simbolius.

atsakymas Užpelkiui

atsakymas Užpelkiui portretas
Pastatas taps stikliniu monstru, o Vienybės aikštė taps didele automobolių aikštele.Kas netikit.palaukit truputėlį.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Dabar esminis klausimas - ar šis 60-jų metu stiliaus pastatas bus apvilktas stiklu ir paverstas eiliniu niekalu ar bus išsaugotas A. Sprindžio ir A.Stausko sukurtas architekturinis siluetas, jau ir taip Vovkos ūkvedžio "pagražintas" antstatu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių