SEB įspėja apie sukčių platinamas melagingas SMS žinutes

  • Teksto dydis:

SEB bankas sulaukė pranešimų apie šiuo metu sukčių siunčiamas trumpąsias SMS žinutes, kuriose žmonės informuojami apie neva iš banko gautą pranešimą ar kviečiami atnaujinti programėlės „Smart-ID“ paskyrą, atsiunčiama nuoroda į netikrą interneto banko svetainę.

Anot banko, taip sukčiai bando išvilioti prisijungimo prie interneto banko duomenis ir pasisavinti svetimas lėšas.

Bankas įspėja klientus būti budrius – neatidaryti tokių nuorodų ir nevesti savo prisijungimo duomenų į netikrą svetainę.

„Rekomenduojame neatidaryti SMS žinutėmis siunčiamų nuorodų, o atidarius interneto svetainę visada patikrinti naršyklės adreso lauką ir įsitikinti, kad tai yra oficiali interneto banko svetainė. Klientus raginame išlikti budrius ir visada kritiškai vertinti gaunamus pranešimus, kuriuose yra prašymai atidaryti atsiųstą priedą ar nuorodą, įvesti prisijungimo prie interneto banko duomenis“, – pranešime sako SEB banko Prevencijos departamento direktorius Audrius Šapola.

Bankas įspėja klientus, kad svarbu patikrinti, kad vesdami savo prisijungimo duomenis, būtų atsidarę tikrą SEB interneto svetainę e.seb.lt. Taip pat bankas savo klientams nesiunčia ir sutrumpintų nuorodų į interneto banką.


Šiame straipsnyje: sebmelagingos žinutėssukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaustukas

klaustukas portretas
kodėl šiuos nusikaltėlius nesuradus ir nenubaudus?uz melagingus pranešimus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių