Tokių priemonių ėmėsi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamento specialistai, bendradarbiaudami su Kauno regiono Jungtinių operacijų centro institucijomis: Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Kauno apskrities skyriaus, Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnais.
Pareigūnams gavus pranešimą apie galimai nelegalią mėsos perdirbimo veiklą ir patikrinus įmonę „Eimasa“, nustatyta, kad mėsos pusgaminių gamyba ir laukinių medžiojamųjų gyvūnų tvarkymo veikla joje buvo vykdoma pažeidžiant VMVT dar šių metų sausio 17 d. įmonei teiktą draudimą vykdyti veiklą. Jau tuomet mėsos tvarkymo įmonėje buvo nustatyti grubūs maisto saugos pažeidimai, buvo nurodyta utilizuoti nelegaliai tvarkytus 1 925 kg mėsos žaliavų ir gaminių (kiaulienos, paukštienos ir kt.). Pašalinusi dalį trūkumų šiuo metu įmonė galėjo vykdyti tik mėsos gaminių gamybą, tačiau leidimai gaminti mėsos pusgaminius ir tvarkyti laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsą įmonei nebuvo atnaujinti.
Naujausio neplaninio patikrinimo metu įmonėje ir vėl nustatyta daug grubių pažeidimų. Nebuvo užtikrinama žaliavos, kuri naudojama mėsos pusgaminiams gaminti, sauga ir kokybė. Įmonė negalėjo pateikti jos tiekimo, perdirbimo atsekamumo dokumentų. Taip pat netinkamai ženklinti ėrienos pusgaminiai (nurodytas kito gamintojo veterinarinio patvirtinimo numeris). Šalutiniai gyvūniniai produktai, netinkami žmonių maistui buvo laikomi žaliavoms saugoti skirtame šaldytuve. Gamybos patalpose trūko švaros ir tvarkos, pažeisti sanitarijos reikalavimai.
Tyrimas tęsiamas, įmonės atsakingiems asmenims bus skirtos administracinio poveikio priemonės.
Naujausi komentarai