T. Balžekas ir „Postimees Grupp“ prašo leidimo valdyti „15min“, BNS ir „Media bitės“

  • Teksto dydis:

Naujienų portalą „15min“ ir naujienų agentūrą BNS valdančios įmonės, priklausančios Estijos bendrovei „Postimees Grupp“, ir Tomo Balžeko vadovaujama medijų ir skaitmeninė verslo grupė „Media bitės“, prašo Konkurencijos tarybos leidimo susijungti.

Konkurencijos taryba pranešė, kad įgyvendinus sandorį T. Balžekas, netiesiogiai per planuojamą įsteigti „Media bites“ kontroliuojančią bendrovę, ir „Postimees Grupp“ netiesiogiai įgytų bendrą „15min“ kontrolę, taip pat netiesiogiai valdytų „Media bites“ ir jos antrines įmones, BNS bei „15min“ antrinę įmonę „LT Media Group“.

Užbaigus sandorį Tomas Balžekas netiesiogiai turės 40 proc., o „Postimees Grupp“ 60 proc. „15min“ akcinio kapitalo. „15min“ valdys visas BNS ir „Media bičių“ akcijas, kartu su „Media bičių“ antrinėmis įmonėmis „Baltijos fotografijos linija“ ir „Medipresa“, taip pat „LT Media Group“, nurodo konkurencijos taryba

Anksčiau skelbta, kad nauja įmonių grupė Lietuvoje veiks „15min Group“ vardu, o jos netiesioginiai akcininkai bus ne tik T. Balžekas, dabar valdantis 56,66 proc. „Media bičių“ akcijų, bet ir pastarosios bendrovės mažieji akcininkai Martynas Basokas (26,67 proc.), Gabrielė Burbienė (10 proc.), Tomas Bindokas (6,67 proc.).

Į susijungimą nepatenka ir toliau tik „Media bičių“ grupės dalimi lieka „ŽMONĖS Cinema“, valdanti to paties pavadinimą namų kino platformą, „Pasaka“, valdanti du to paties pavadinimo kino teatrus Vilniuje, „Mano daktaras“, valdanti rezervacijų sistemas manodaktaras.lt ir uodega.lt bei puslapius pincetas.lt ir sveikas.lt, ir kitos smulkesnės veiklos.

Likusieji „Postimees Grupp“ verslai, veikiantys Latvijoje ir Estijoje, toliau 100 proc. priklausys Estijos „MM grupp“, kurio pagrindinis akcininkas – Margusas Linnamae.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių