Teismas: FNTT pagrįstai skyrė 8,3 tūkst. eurų baudą „Inreal“

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pagrįstai skyrė 8,3 tūkst. eurų baudą nekilnojamojo turto bendrovei „Inreal“, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pranešė atmetęs „Inreal“ skundą, kuriuo ji prašė panaikinti FNTT baudą.

„FNTT pagrįstai vertino pareiškėjos padarytus Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimus kaip šiurkščius ir sistemingus. Pažeidimai truko ilgiau nei vienus metus, bendrovė padarė ne vieną Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimą – pažeidė net keletą minėtų įstatymo normų“, – pranešė teismas.

Teismas atkreipė dėmesį, kad „Inreal“ aiškinimas dėl nekilusios žalos ir mažareikšmiškumo nešalina jos atsakomybės ir neatleidžia nuo pareigos tiksliai vykdyti įstatymo reikalavimus.

FNTT pernai gruodį baudą skyrė nustačiusi, kad bendrovė nepateikė įrodymų, jog saugo kliento ir jo atstovo asmens tapatybės dokumento kopijas, įgaliojimus veikti kliento vardu, naudos gavėjo tapatybės duomenis. Taip pat nebuvo įrodymų, kad bendrovė patikrina, ar yra aplinkybių taikyti sustiprintą kliento tapatybės nustatymą.

Buvo nustatyta, kad bendrovė nerenka iš kliento įstatymo reikalaujamų duomenų, ir sandoriai gali būti atliekami su politiškai pažeidžiamais asmenimis, didelės rizikos trečiosiomis valstybėmis, taip pat netaiko rizikos vertinimo ir valdymo procedūrų, kai privaloma taikyti sustiprintą kliento tapatybės nustatymą.


Šiame straipsnyje: InrealFNTTbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių