Pereiti į pagrindinį turinį

Teismų pastatą pretenduoja statyti „Hanner“, „MG valdos“ ir „Eikos“ antrinės įmonės

2014-05-22 11:05
N.Venckienę Kauno apygardos teisme pakeis teisėjas iš Lazdijų
N.Venckienę Kauno apygardos teisme pakeis teisėjas iš Lazdijų / T. Lukšio / BFL nuotr.

Vilniuje planuojamo naujo teismų pastatą, investicijos į kurį turėtų siekti apie 59 mln. litų, statyti pretenduoja vienų didžiausių šalies nekilnojamojo turto bendrovių „Hanner“, „MG valdos“ ir „Eikos“ grupėms priklausančios įmonės.

Nacionalinė teismų administracijos paskelbto viešosios ir privačiosios partnerystės (PPP) konkurso antrajame etape dalyvaus „Eikos“ antrinė įmonė „Partnerystės projektai“, „MG valdos“ antrinė įmonė „Pilies projektai“ ir „Hanner“ antrinė įmonė „Teikonta“.

Pirmajame konkurso etape taip pat dalyvavo bendrovė „VPSP 1“, kuri priklauso Estijos „Merko“ grupei, tačiau ji neatitiko kvalifikacinių reikalavimų, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

„Visi reikalavimus atitikę dalyviai jau informuoti apie tai, kad iki rugpjūčio 19 dienos laukiame jų sprendinių su preliminariomis sąmatomis. Pasiūlymuose turės būti nurodyta, kiek kainuotų teismų pastato infrastruktūros sukūrimo darbai, eksploatavimas ir priežiūra“, – pranešime sakė Nacionalinės teismų administracijos atstovas Linas Petravičius.

Anot jo, projektas apima ne tik projektavimą, statybą, įrengimą, bet ir infrastruktūros priežiūrą, administravimą, apsaugą, valymą, informacinių technologijų priežiūrą, automobilių stovėjimo aikštelių priežiūrą bei komunalines ir maitinimo paslaugas 17 metų.

Pasibaigus antrajam etapui, su efektyviausio ir optimaliausio sprendinio autoriumi bus pasirašyta partnerystės sutartis - anot L.Petravičiaus, tai numatoma padaryti 2015 metais. Projektą įgyvendinant viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu planuojama baigti 2017 metais.

Privatus investuotojas savo lėšomis turės pastatys teismų pastato infrastruktūrą, vėliau per 17 metų rangovui už įvairias paslaugas ir pastato priežiūrą bus išmokėta apie 193 mln. litų, arba vidutiniškai 11,35 mln. litų per metus.

Vilniuje įsikursiančiame naujame teismų pastate veiks Vilniaus apygardos, Lietuvos apeliacinis, Lietuvos Aukščiausiasis teismai ir Nacionalinė teismų administracija. Bus sukurta patogi ir funkcionali viešoji erdvė, kurioje bus informacinis centras, rūbinė, laukiamoji zona, motinos ir vaiko kambarys. Atvykstantiems nuosavu transportu numatyta įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

Naujas teismų pastatas užims apie 15 tūkst. kvadratinių metrų, jame bus 32 posėdžių salės, šalia - apie 400 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, jame dirbs apie 630 darbuotojų. Teismų pastatas Vilniuje turėtų iškilti Šeimyniškių gatvėje, šalia Generalinės prokuratūros.

Sprendimas į vieną pastatą perkelti tris Vilniaus centre esančius teismus buvo priimtas siekiant spręsti teismų darbui reikalingų patalpų trūkumo problemą, gerinti teismų paslaugų kokybę, efektyviau panaudoti pastatų eksploatavimui skiriamas valstybės lėšas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų