Pereiti į pagrindinį turinį

Valstybiniuose maisto ir maitinimo konkursuose – naujas lyderis

2017-12-27 06:53
BNS inf.

Trejus metus maitinimo paslaugų rinkoje dominavusios „Pontem“, „Kretingos maistas“ ir „Sanitex“ pastaruoju metu sulaukė konkurento – Mažeikiuose įsikūrusios „Grūstės“, rašo portalas 15min.lt.

Pixabay nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) duomenimis, 2016–2017 metų birželį buvo paskelbta 850 maisto prekių ir maitinimo paslaugų pirkimų, kurių bendra vertė 122 mln. eurų. Didžiausią dalį lėšų – 18,6 mln. eurų 64 laimėtuose pirkimuose užsitikrino „Grūstė“.

Įmonės generalinis direktorius Deivydas Vyniautas pripažįsta, kad situacija maisto produktų tiekimo ir maitinimo paslaugų rinkoje pastebimai pasikeitė po to, kai į šios srities viešuosius pirkimus dėmesį atkreipė VPT, kartu keitėsi ir konkursų sąlygos.

Tikrinti maisto ir maitinimo viešųjų pirkimų konkursus VPT pradėjo paaiškėjus, kad Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra maisto produktus skurstantiems asmenims pirko dvigubai brangiau nei rinkos kaina.

BNS skelbė, kad mažmeninės prekybos tinklą Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje valdanti ir maitinimo paslaugas teikianti bendrovė „Grūstė“ praėjusiais metais gavo 30,105 mln. eurų pajamų – 2,5 proc. daugiau nei 2015 metais.

Praėjusiais metais įmonėje dirbo vidutiniškai 555 darbuotojai (2015 metais – 553). 2016-ųjų pabaigoje įmonė valdė 27 parduotuves ir du restoranus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų