VTEK nerado interesų konflikto A. Belickaitę skiriant į postą LTG

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) paskelbė neradusi interesų konflikto požymių, „Lietuvos geležinkeliams“ (LTG) atrinkus ir paskyrus Agnę Belickaitę į Korporatyvinių reikalų departamento direktoriaus pareigas.

„Vertinimo metu nenustatyta duomenų apie atrankos procedūrose dalyvavusius bendrovės darbuotojus, kurie būtų asmeniškai suinteresuoti laimėtojo kandidatūra. Tarp atrankos laimėtojo ir jos procesuose dalyvavusių asmenų nenustatyta buvus artimo pobūdžio ryšių“, – penktadienį pranešė VTEK.

Pasak jos, taip pat nesama duomenų, jog atrankoje dalyvavusių asmenų veiksmai buvo paremti kokiu nors privačiu interesu, susijusiu su laimėtoju.

VERT teigimu, atranka nebuvo koncentruota „vienose rankose“ – procedūra nuo pirminių pokalbių su dalyviais iki galutinio kandidato pasirinkimo buvo išskaidyta – joje dalyvavo ir bendrovės padalinių darbuotojai, ir aukščiausio lygmens vadovai.

VTEK vertinimu, tai mažina rizikas kilti interesų konfliktui ir tokio išskaidymo pakanka joms suvaldyti.

„Atranka vykdyta vadovaujantis skaidraus ir nešališko elgesio kriterijus atitinkančiais bendrovės personalo atrankos ir valdymo standartais, kuriuose, be kita ko, yra išskirti interesų konflikto rizikos veiksniai bei jų valdymo priemonės“, – rašoma pranešime.

Tyrimą VTEK kovo pabaigoje pradėjo savo iniciatyva, viešoje erdvėje paskelbus apie galimą nepotizmo atvejį. Vėliau į komisiją kreipėsi Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė bei A. Belickaitės sutuoktinis, dabar jau buvęs šios ministerijos viceministras Vincas Jurgutis.

A. Armonaitės artima draugė, bendramokslė A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta kovą. Po kilusio skandalo iš pareigų pasitraukė V. Jurgutis, o vėliau – ir A. Belickaitė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

Klausimą dėl galimo nepotizmo šioje istorijoje iškėlė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jo žmona Rasa Jakilaitienė taip pat dalyvavo atrankoje į LTG korporatyvinių reikalų direktorės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korporatyvinių? Kas tai?

Korporatyvinių?  Kas tai? portretas
Tai kaip jie ieško kad neranda?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Pas mus Lietuvoje interesų konfliktų niekas neieško.Korupcija.nepotizmas,prekyba poveikius aukštame lygmenyje.Gyvename kreivuju veidrodžių karalystėje.Geroves valstybė Prezidentūrai ir Vyriausybei.

Joooo... dabar LTG bus laisves partijos

Joooo... dabar  LTG bus laisves partijos portretas
libersosiku , narkomanu --bordelis ant ratu....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių