Skandalo padariniai: „Maximoje“ krinta „Grigeo“ produkcijos pardavimai

Prekybos tinklas „Maxima“ atskleidė, kad „Grigeo“ pardavimai krinta, skelbia „Verslo žinios“.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė „Verslo žinioms“ atsiųstame komentare teigia, kad sausio 6-12 d., palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, „Grigeo“ produkcijos pardavimai sumažėjo daugiau nei 22 proc.

ELTA primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Nepirkti „Grigeo“ produkcijos nusprendė prekybos tinklas „Iki“, taip pat remonto ir buities prekių parduotuvių tinklas „Kesko Senukai“. „Grigeo“ produkcijos nepirks „Rimi“ ir „Norfa“. Kiti prekybos tinklai skelbė dar svarstą, kaip pasielgti.

„Grigeo“ grupės prezidentas Gintautas Pangonis ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad įmonėje atliktas tyrimas parodė, jog nuotekos iš tiesų patekdavo į Kuršių marias, tačiau tai esą buvo daroma per avarinį vamzdį ir jos buvo iš dalies išvalytos. G. Pangonis sakė, kad kol kas nežinoma, kodėl vamzdis buvo naudojamas ne pagal paskirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirkimai krito,nes

pirkimai krito,nes portretas
išimta produkcija ir tuščios lentynos.Jei nebūtų išimta, būtų išpirkę.

Laima

Laima portretas
o aš perku ir pirksiu. Vamsdį užsuko, produkcija gera, nebrangi o tai tik to man ir reikia

Be reikalo

Be reikalo portretas
kai isitvirtins lenku ir kitu usienieciu monopolis nors ir noresit pirkt bet neipirksit. Kaina bus tokia kad varnalėšos lapu ar šiaudais subinesvalysit.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių