„Ducati“ motociklas – kelionėms ir lenktynėms

Pasaulį apgaubus pandemijai, dauguma žmonių iškeitė lėktuvus į kitus savo kelionių palydovus, o bent kartą pabandę tai daryti motociklu sutiks, kad tikriausiai nėra geresnės transporto priemonės.

Derybos buvo ilgos

Ja galėtų būti ir 2021-ųjų Europos metų motociklu išrinktas "Ducati Multistrada V4S". Šiuo ir kitais "Ducati" modeliais Lietuvoje pradėjo prekiauti bendrovė "Autobrava Motors".

"Prireikė daugiau nei metų įrodyti, kad mes verti atstovauti šiam gamintojui Lietuvoje, nes "Ducati Motor Holding S.p.A.", kaip "Premium" motociklų gamintojas, kelia itin aukštus reikalavimus. Mūsų pastangas vainikavo atstovavimo sutartis, o prieš Kalėdas gavome pirmuosius motociklus", – sakė "Autobrava Motors" vadovas Gintas Bliuvas.

"Ducati" motociklų pirmtakas – 1946-aisiais pagamintas motorinis dviratis "Cucciolo".

1926-aisiais Antonio Ducati ir jo atžalų Adriano, Marcello ir Bruno įkurta kompanija pirmiausia išgarsėjo kaip kondensatorių ir kitų radijo elementų gamintoja. Antrojo pasaulinio karo metu gamykla buvo subombarduota. Ją atstačius prasidėjo nauja "Ducati" era – motociklai ir šiomis dienomis žinomi kaip itin kokybiški, savo techninėmis savybėmis išsiskiriantys "Premium" segmento gaminiai.

Istoriniai modeliai

Pirmasis "Ducati" modelis buvo 48 kub. cm darbo tūrio varikliu aprūpintas motorinis dviratis "Cucciolo", svėręs vos 44 kg.

Aldo Farinelli ir Aldo Leoni sukonstruotas "Cucciolo" galėjo išvystyti kiek daugiau nei 60 km/val. greitį ir 100 km naudojo vos 1,2 l benzino.

Istorija: 2007-aisiais C.Stoneris su "Ducati" laimėjo pasaulio čempionatą. / ducati.com nuotr.

Septintajame dešimtmetyje "Ducati" pagamino greičiausią tuo metu rinkoje 250 kub. cm motociklą "Mach 1". Pritaikytas eismui gatvėse, šis motociklas pasiekdavo net 160 km/val. greitį ir laimėjo ne vienas lenktynes. Iki šių dienų tai viena populiariausių kolekcinių legendų.

Motociklų gerbėjai, net staiga pažadinti iš saldaus miego, tikriausiai neužsikirsdami pasakytų, kuo "Ducati" yra nusipelnę Fabio Taglioni, Massimo Bordi, Massimo Tamburini ar Miguelis Galluzzi.

Galiausiai – "Ducati Multistrada V4S". 2021 m. rinkimų komisijos ekspertai iš vienuolikos Europos motociklų tema rašančių žurnalų šį modelį itin gyrė dėl jo variklio, važiavimo komforto, dinamikos, valdymo ir puikaus elektronikos paketo.

Vairavo žvaigždės

Pernai motociklų žiedinių lenktynių pasaulio čempionate ("Moto Grand Prix") komandos "Ducati Lenovo" atstovas italas Francesco Bagnaia užėmė antrą vietą, australas Jackas Milleris buvo ketvirtas, prancūzas Johannas Zarco – penktas (visi vairavo "Ducati Desmosedici" motociklus).

Be to, "Ducati Lenovo" triumfavo tarp komandų.

Praeityje "Ducati" motociklais lenktyniavo legendiniai Casey Stoneris (Australija), Andrea Dovizioso ir Loris Capirossi (abu – Italija), Carlosas Checa ir Jorge Lorenzo (abu – Ispanija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

savanoriskos eutanazijos

savanoriskos  eutanazijos portretas
prietaisas......

123

123 portretas
Mielai pirkčiau kaimietiską, pigų, kinų gamybos Shinerai motocikla išvykoms į gamta. Bet pas mus jais neprekiauja. Siūlo brangius italus. O man tokių nereikia.

Jonajo

Jonajo portretas
Multistrada gal ir faina, bet karalius yra R1250GS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių