Italijoje bus privalomos automobilinės kėdutės su specialiais davikliais

Italijos transporto ministrė Paola De Micheli pasirašė potvarkį, pagal kurį automobilinėse kėdutėse vaikams iki 4 metų amžiaus turi būti įmontuoti specialūs davikliai.

Kaip pranešė antradienį televizijos kanalas „RAI News 24“, šis reikalavimas įsigalioja kartu su kitomis kelių eismo taisyklių papildymų paketo normomis.

Kėdutė turės būti su specialia sistema, kuri pasiųs pavojaus signalą į išmanųjį telefoną, jeigu vaikas liks joje sėdėti.

Kaip patikslino kanalas, ši taisyklė įvedama siekiant išvengti incidentų, susijusių su tuo, kad tėvai pamiršta savo vaikus automobiliuose. Pastaraisiais metais Italijoje įvyko kelios tokios tragiškos nelaimės, kurių aukomis tapo mažamečiai vaikai, mirę dėl dehidratacijos po kelių valandų, praleistų uždarytoje mašinoje, dažnai – saulės atokaitoje.

Kaip signalizacijos sistema bus įmontuojama į jau naudojamas kėdutes ir kiek tai kainuos, kol kas nepatikslinama. Vyriausybė ieško galimybių suteikti finansinę pagalbą neturtingoms šeimoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nuo durnumo signalizacijų nėra.

Ei bezdžionės

Ei bezdžionės portretas
Nu pirmyn, verslo idėja. Staigiai prigaminat plasmasinio šlamšto, o savas seime prastumia įstatymą privalomam įgyvendinimui. Viskas, bapkės plaukia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių