Kaip pasirūpinti automobiliu vasarą?

  • Teksto dydis:

Pastebima tendencija, jog nuosavų automobilių vairuotojai dažniausiai savo automobiliais rūpinasi besikeičiant sezonams, ypač tuomet, kai svarbu pakeisti padangas.

Tačiau svarbu žinoti, kad transporto priemone svarbu pasirūpinti ir vasarą, ypač, kai planuojamos tolimesnės išvykos automobiliu. Prieš vasaros sezoną ar šio metu, specialistai rekomenduoja nuvykti į autoservisą, tokiu būdu užtikrinant automobilio ir jo keleivių saugumą.

Jeigu svarstote apie tolimesnę kelionę, detali transporto priemonės apžiūra yra būtina, taip pat tam tikrais atvejais vairuotojai yra linkę atnaujinti automobilio draudimą ar pakeisti tam tikras transporto priemonės detales naujomis, siekiant išvengti nepatogumų kelyje. Techninė apžiūra, draudimas bei keičiamos automobilio detalės gali priversti atverti piniginę plačiau, todėl detali informacija apie su automobiliu susijusių paslaugų finansavimą yra pateikiama internetu.

Patikra servise – būtina

Turbūt daugelis vairuotojų sutiks, jog vasaros sezonu, ypač karštomis dienomis, kelionės neįsivaizduojamos be oro kondicionieriaus. Tad patikros metu verta atkreipti dėmesį ar kondicionavimo sistema nėra sugedusi, ar veikia tinkamai bei pasirūpinti pakankamu freono kiekiu.

Taip pat vasara yra puikus metus atidžiai apžiūrėti transporto priemonę ir įvertinti, ar nesimato korozijos požymių, smulkių įbrėžimų. Tai padės išsaugoti ne tik automobilio vertę, bet ir išvaizdą.

Nuo saugių kelionių taip pat neatsiejamos gerai funkcionuojančios padangos. Jeigu nėra būtinybės padangas pakeisti naujomis, būtinai patikrinkite jų slėgį, o jei planuojate įsigyti naujas žiemines padangas, prisiminkite, kad vasaros sezonu tokio tipo padangos yra parduodamos pigiau, todėl turėsite galimybę sutaupyti pirkdami šias ne rudens-žiemos sezono metu.

Taip pat vasara yra puikus metus atidžiai apžiūrėti transporto priemonę ir įvertinti, ar nesimato korozijos požymių, smulkių įbrėžimų. Tai padės išsaugoti ne tik automobilio vertę, bet ir išvaizdą. Žinoma, apsilankę automobilių servise, nepamirškite priminti, kad meistrai apžiūrėtų ir kitus transporto priemonės elementus kaip kėbulas, variklis, vairas.

Ypatingas dėmesys automobilio švarai

Nors daugeliui vairuotojų gali atrodyti, kad automobilius daugiausia plauname žiemos sezonu, tačiau svarbu nepamiršti, kad vasarą papildomomis apnašomis tampa žiedadulkės, medžių sakai, vabzdžiai, kurie nusėda ant automobilio kėbulo kaip ir žiemos sezonu purvas, smėlis ar druskos. Specialistai rekomenduoja plauti transporto priemonę mažiausiai 1 kartą per savaitę ar net 2, jeigu lauke vyrauja karšti orai. Taip yra todėl, kad esant aukštai temperatūrai, įvairūs nešvarumai yra sunkiau nuvalomi ir gali nepakakti vieno įprasto plovimo savarankiškai ar specializuotoje plovykloje. Ypač dėmesį atkreipti verta tamsių transporto priemonių savininkams, kadangi tokios spalvos kaip juoda įkaista kur kas daugiau negu, pavyzdžiui, balta ar pilka, todėl ir nešvarumus nuplauti tampa sunkiau.

Estetinė išvaizda – taip pat svarbi

Automobilius rekomenduojama padengti vaško ar polimerine dangomis, kurios ne tik apsaugo transporto priemonę nuo purvo, bet ir suteikia kur kas gražesnę estetinę išvaizdą, suteikia žvilgesio, apsaugo spalvą.

Autoservisų darbuotojai atkreipia dėmesį, kad žmonės, transporto priemones laikantys ne namų kiemuose po atviru dangumi, o požeminėse aikštelėse, susiduria su baltomis dėmėmis, atsirandančiomis ant automobilių. Taip nutinka todėl, kad požeminėse aikštelėse susidarančiose balose yra daug kalkių, kurios užtiškusios ant transporto priemonės šono, palieka baltos spalvos žymes. Tokiu atveju atnaujinti transporto priemonės kėbulą gali padėti poliravimas ir automobilis vėl atrodys kaip naujas.

Jeigu automobilį dažniausiai plaunate patys, rekomenduojama tai daryti ne ant įkaitusios transporto priemonės. Taip pat pasistenkite kuo daugiau purvo nuplauti tekančio vandens srove ir tik tuomet į rankas paimti šluostę, o sunkiau nuvalomoms vietoms – kempinę. Patariama naudoti ne namuose turimas indų plovimo kempines, o specializuotas, kurios nebraižo automobilio paviršiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių