Karalienė Elžbieta II patirtį kaupė prie „Citroënnette“ vairo

  • Teksto dydis:

Karalienė Elžbieta II (1926–2022) automobilius vairavo ir vaikystėje, ir Antrojo pasaulinio karo metais, ir sulaukusi garbaus amžiaus.

Pirmasis dar princesės Elžbietos automobilis buvo 1928-ųjų gamybos vaikiškas elektrinis „C4 Citroënnette“. Juo būsimoji karalienė mėgo pasivažinėti kartu su seserimi Margaret. Akumuliatoriumi varomo automobiliuko didžiausias greitis galėjo būti maždaug 15 km/val.

Antrojo pasaulinio karo metais princesė Elžbieta, tarnaudama Pagalbinės teritorinės tarnybos (PTT) moterų padalinyje, vairavo ir medicinos pagalbos sunkvežimius, ir mažesnius automobilius, netgi dirbo mechanike.

Tapusi karaliene, Elžbieta II mieliausiai sėsdavo prie visureigio „Range Rover“ vairo, o karališkajame automobilių parke yra buvę ir „Rolls-Royce Phantom IV State Landaulette“, „Bentley Bentayga“ ir „Daimler Empress MKII“, „Vauxhall Cresta PA Friary Estate“, „Aston Martin Lagonda 3-litre Drophead Coupe“.

Išskirtinis „Vauxhall Cresta PA Friary Estate“ karalienei labai tiko keliaujant kartu su augintiniais – korgių veislės šunimis.

Antrojo pasaulinio karo metais princesei Elžbietai teko padirbėti ir automobilių mechanike.

Kai 2019-aisiais karalienės vyras 97-erių metų princas Philipas pateko avariją, Elžbieta II nusprendė pati nebevairuoti viešuosiuose keliuose.

Tąkart princo Philipo vairuojamas „Land Rover Freelander“ susidūrė su „Kia“ ir apsivertė. Pastaruoju važiavo dvi moterys. Avarija įvyko princui išvažiavus iš šalutinio į judrų pagrindinį kelią.

„Vairuotojai buvo patikrinti alkotesteriu, rezultatai – neigiami. „Kia“ vairavusiai moteriai ir keleivei prireikė medikų paslaugų, tačiau sužeidimai – nežymūs. Visureigio vairuotojas nesusižeidė“, – konstatavo policija.

Kai kurie Elžbietos II ir karališkosios šeimos buvę automobiliai papildė kolekcininkų garažus: „Daimler Super V8 LWB“ aukcione parduotas už 63,65 tūkst. JAV dolerių, „Bentley Mulsanne“ – už 250 tūkst., „Rolls-Royce Phantom IV“ – už 2 mln. 31 tūkst., „Daimler Double Six“ – už 92 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas redakcijai

tadas redakcijai portretas
kada ukrainos veliava nukabinsit?

o as su draugem patirty kaupem

o as su draugem patirty kaupem portretas
ant ,,ziguliuko,, uzpakalines sedynes...

tam Ble

tam Ble portretas
pas mus dabar sunelia ir dukrelės savo velionius tėvus užkasa kap šunis vos netapačia diena kai anie nusibaigia.Niekam nepraneša. Nieko nekviečia atsisveikint Sorošo priperėtu liberaliu niekšu valdomoj Lietuvoj jau imuštas žmonelaim i krames tokis paprotis dabar nieko nestebina. Antra priežastis. Laidojimo namai usidėje tokias kainas kad šarvot gal tik viena diena ir ta kainuoja šimtus Kitur ne laidojimo namuos šarvot negal. Apie normalias pakasynas nieks nešneka. Gedulingu pietu iš skūpumo nieks nedaro. Nors dabartiniai senukai miršta kiekviens susitaupes visom tokiom išlaidom bet palikuomim gaila tokim niekam piniga leist.Tep ka gali čia nerodit savo menku protelio apsireiškimo. Ne tau vargšui suprast kap reik iš tikruju ir kap tur būt. Amžinybės ir Dievo požiūriu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių