Pereiti į pagrindinį turinį

Kartingo dalyviai varžėsi Aukštadvaryje

2009-06-17 23:59
Populiaru: antrose Lietuvos čempionato antrojo etapo lenktynėse dalyvavo beveik visi pajėgiausi šalies kartingo meistrai.	 Audriusz.net nuotr
Populiaru: antrose Lietuvos čempionato antrojo etapo lenktynėse dalyvavo beveik visi pajėgiausi šalies kartingo meistrai. Audriusz.net nuotr / Audriusz.net nuotr.

Šeštadienį Aukštadvaryje vyko Lietuvos kartingo federacijos rengiamo šalies atviro čempionato antrojo etapo lenktynės.

Puikus saulėtas oras į trasos šeimininkų nepriekaištingai surengtas varžybas atviliojo ne tik beveik visus geriausius šalies gokartų meistrus, bet ir Lietuvos atvirose pirmenybėse dalyvaujančius sportininkus iš Rusijos, Baltarusijos ir Latvijos.

Favoritas neišlaikė spartos

Bene atkakliausia kova vyko "Raket" klasėje, kurioje, be šeimininkų, atvirame šalies čempionate dalyvauja ir Rusijos jaunieji sportininkai. Daugelis tikėjosi, kad čia spartą diktuos Šiaulių kartingo klubo sportininkas Airidas Šiaurys, šventęs įtikinamą pergalę pirmojo etapo lenktynėse. Tačiau Aukštadvaryje sėkmė nuo Airido nusisuko.

Šiaulietis ilgai pirmavo ir pusfinalio, ir finaliniame važiavimuose, tačiau buvo priverstas sudėti ginklus prieš "ART Kart" atstovą Tomą Aniūną, kuris abu kartus pirmas kirto finišo liniją ir savo taupyklę antrojo etapo varžybose papildė dar 45 įskaitiniais taškais.

Trečią vietą iškovojo dar vienas Šiaulių kartingo klubo lenktynininkas Kasparas Tiškovas, pusfinalio važiavime buvęs ketvirtas, o finalo – trečias. Šiomis vietomis jis susikeitė su maskviečiu Vadimu Šapovalu, kuris prasčiau pasirodė finale ir nukrito į ketvirtą vietą.

Vienintelė šios klasės dailiosios lyties atstovė Elza Vasiliauskaitė iš Kaliningrado finišavo dešimta, tačiau ji pranoko vieną Lietuvos ir abu Baltarusijos sportininkus.

Broliai paviliojo pusbrolį

Jau įprasta, kad "Rok" klasės sportininkai didžiausio pasipriešinimo beveik visada susilaukia iš brolių, "Juta Racing" ekipai atstovaujančių Jono ir Igno Gelžinių.

Aukštadvaryje Gelžinių dinastiją ir tos pačios ekipos sportininkų gretas papildė tituluotųjų Jono ir Igno pusbrolis.

Tačiau nė vienam iš šio trejeto po antrojo etapo lenktynių nepavyko užkopti ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio. Tai galima laikyti vienu didesnių šio kartingo čempionato etapo netikėtumų.

"Rok" klasės sportininkų varžytuves laimėjo "MS kart" atstovas Paulius Paškevičius, kuris pusfinalio važiavimą baigė ketvirtas, o finale buvo pirmas.

Antra ir trečia prizinės vietos atiteko I. ir J.Gelžiniams. Ignas abu svarbiausius važiavimus įveikė antras, Jonas pusfinalyje buvo pirmas, o finale trečias.

KZ2 klasės dalyvius Aukštadvaryje irgi lydėjo permaininga sėkmė. Tik "MS kart" atstovui Martynui Tankevičiui ir pusfinalyje, ir finale pavyko įrodyti savo pranašumą.

Antrojo etapo varžybose antrą vietą užėmęs "Petrašiūnų" ekipos narys Ignas Misevičius pusfinalio važiavimą baigė trečias, o finalo – antras.

Trečią vietą užėmė "RKV Racing" sportininkas Vitalijus Gudzenka, jam tokią poziciją lėmė finale užimta trečia vieta, o pusfinalyje Vitalijus finišavo antras.

Veteranas gimtadienį pasitiko trasoje

Sportinėmis batalijomis Aukštadvaryje gyvai domėjosi ir sportininkus sveikino ne tik Lietuvos kartingų sporto federacijos prezidentas Darius Jonušis, bet ir vienas šio sporto pradininkų šalyje Aleksandras Bartusevičius, birželio 14 d. šventęs 71-ąjį gimtadienį.

Trasoje kovojo veterano anūkė Agnė, o dėl gokartų sporto entuziastų Bartusevičių taurių varžėsi ICC ir Laisvojoje klasėse rungtyniaujantys lenktynininkai, kuriems trofėjus po varžybų įteikė pats sukaktuvininkas Aleksandras.

ICC klasėje pergalę šventė "Petrašiūnų" ekipos narys Vidmantas Guzevičius, pranokęs vyriausią šių varžybų dalyvį 48-erių Arvydą Pabrinkį iš "Jutos Racing" ir trečioje vietoje likusį nugalėtojo bendraklubį Andrių Daunorą.

Laisvojoje klasėje sėkmė lydėjo "Autentus" komandos sportininką Osvaldą Glebavičių, aplenkusį antrą likusį latvį Jevgenijų Hrapansą ir trečią vietą iškovojusį "A&M sport" atstovą Mantą Račkauską.

Pereinamoji gokartų sporto entuziastų Bartusevičių taurė atiteko komandinę įskaitą laimėjusiai "Petrašiūnų" ekipai.

Lietuvos kartingo atviro čempionato trečiojo etapo lenktynės birželio 27 d. vyks Šiauliuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų