Kelionė išskirtiniu autobusu – ypatinga

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda į visas išvykos rungtynes Lietuvoje keliauja aukščiausios komforto klasės autobusu „Setra S 516 HD“.

Erdvės – užtektinai

Šią transporto priemonę Lietuvos čempionų klubui suteikė ilgametė partnerė – bendrovė „Kautra“.

„Turėjome progų išbandyti kelis skirtingus autobusus ir išsirinkti geriausią variantą. Vienas pagrindinių kriterijų krepšininkams – erdvė, svarbu, kad galėtume ištiesti kojas, o vietos naujame autobuse – užtektinai, jaučiamės itin patogiai“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

„Džiugu, kad galime patenkinti tokio lygio komandų poreikius. Tikiu, kad vis dažniau vešime į pergales“, – teigė „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas ir pridūrė, kad „Žalgirio“ autobusu galės keliauti visi norintieji.

„Setra S 516 HD“ kursuos ir reguliariais maršrutais Lietuvoje – į Vilnių ir pajūrio link.

Patogias keliones užtikrins jau seniai „Žalgirio“ šeimos nariu tapęs vairuotojas Vidmantas Ščepanskas.

„Tenka vežti ne tik Lietuvos čempionus, bet ir Eurolygos komandas, kurios atvyksta žaisti į Kauną. Vis dėlto visuomet maloniau keliauti su savais“, – kalbėjo vairuotojas.

Išraiška: Lietuvos futbolo klubai savitumu stengiasi nenusileisti grandams. / gnkdinamo.hr nuotr.

Dažytojams – seminarai

„Žalgirio“ autobuso išorė – santūri, šiek tiek rūsti. Kai kurios žinomos pasaulio sporto komandos nevengia itin išraiškingų eksperimentų.

Futbolo klubas „Barcelona“ savo autobuso dizainą patikėjo jaunuoliams – jie išmargino jį aerozoliniais dažais. Darbas vyko vadovaujant miesto freskų kūrėjui dailininkui Stephane'ui Fertui, procese dalyvavo ir Katalonijos ekipos žaidėjai Marcas-André ter Stegenas, Dani Alvesas, Ansu Fati ir Clément Lenglet.

Pirmiausia jauniesiems kūrėjams buvo surengti teorijos ir praktikos seminarai apie grafičius.

Miuncheno „Bayern“ futbolo klubas, bendradarbiaujantis su kompanija MAN, savo autobusus papuošia žaidėjų portretais arba ryškiausių pergalių ženklais. Pastaruosius kelerius metus dizaineriai turėjo darbo – „Bayern“ vieną po kito rinko trofėjus ir Vokietijoje, ir pasaulio, ir Europos turnyruose.

Grėsmingą simboliką mėgsta Zagrebo „Dinamo“ futbolo klubas – jo autobusą aštriuose gniaužtuose laiko nuožmus liūtas.

Komfortas: Kauno žalgiriečiai iš „Kautros“ autobusų išsirinko „Setra S 516 HD“. / L. Žemgulio / zalgiris.lt nuotr.

Dušas? Yra!

Dviračių sporto komandos „Sky“ (šiuo metu – „Ineos Grenadiers“) autobusas „Volvo“ – ne tik transporto priemonė, bet ir tuo pat metu kelioninis viešbutukas, darbo biuras, masažo kabinetas ir modernių ryšio priemonių centras.

Specialiai poilsiui pritaikytos kėdės „Estaban“, virtuvė su mikrobangų krosnele ir šaldytuvu, dvi dušo kabinos, tualetas, Wi-Fi ir Hi-Fi, televizijos „Sky“ įranga – visa tai skirta dviračių sporto žvaigždėms, treneriams ir personalui.

Šiai komandai yra atstovavę legendiniai Bradley Wigginsas, Chrisas Froome'as, Markas Cavendishas, o šiuo metu jos sudėtyje – prestižinių daugiadienių lenktynių ir jų etapų nugalėtojai ir prizininkai Eganas Bernalis, Richardas Carapazas, Richie Porte'as, Geraintas Thomasas, Elia Viviani.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių