Pereiti į pagrindinį turinį

Klimato kontrolė pagal "Nissan"

2009-07-29 23:59

Japonų bendrovės "Nissan" viešųjų ryšių specialistai išplatino pranešimą apie naują automobilio klimato kontrolės sistemą "Forest AC".

"Miško kondicionierius" turėtų iš esmės skirtis nuo visų šiuo metu gaminamų kondicionierių, nes rūpinsis ne tik, kad būtų palaikoma norima temperatūra mašinos salone, ventiliacija, oro drėgnumu, bet ir kvapais. Dar daugiau, "Forest AC" dirbdamas skleis vėją imituojantį garsą.

Tokijo universiteto mokslininkai pastebėjo, kad vairuotojai gana jautriai reaguoja į automobilio salone juntamus kvapus: vieni jų erzina, o kiti priešingai – tonizuoja ir padeda lengviau įveikti nuovargį. Šiuos dalykus išnagrinėję "Nissan" inžinieriai ryžosi patobulinti mašinos ventiliacijos sistemą ir pasirūpino, kad ji galėtų skleisti malonius, nervų sistemą raminančius aromatus.

Pirmas serijinis automobilis, kuriame bus sumontuota naujos kartos klimato kontrolės sistema "Forest AC", turėtų būti sedanas "Nissan Fuga". Japonijos rinkoje ši mašina turėtų pasirodyti kitų metų pavasarį. Taip pat ketinama "Forest AC", kaip papildomą įrangą, pasiūlyti prabangių "Infinity" automobilių pirkėjams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų