Pereiti į pagrindinį turinį

Kroso čempionate – "bulių kautynės"

2009-09-02 23:59
Azartas: viltis nugalėti penki finalo dalyviai palaidojo pačiame pirmame Saint Igny de Vers lenktynių trasos posūkyje.
Azartas: viltis nugalėti penki finalo dalyviai palaidojo pačiame pirmame Saint Igny de Vers lenktynių trasos posūkyje. / „Visus Bonus“ nuotr.

Prancūzijoje Saint Igny de Vers lenktynių trasoje vykusios Europos automobilių kroso čempionato septinto etapo varžybos itin nesėkmingai susiklostė abiem Lietuvos atstovams – Klaipėdos TSK "Baltijos sportas" lenktynininkui Pauliui Pleskovui ir "Automoprojektų" komandai atstovaujančiam Nikitai Kondrachinui.

Abu Lietuvos atstovai pateko į pagrindinį finalą, tačiau iškart po starto jau buvo priversti sudėti ginklus.

"Abu su Nikita finalo batalijas pradėjome trečioje eilėje, tačiau iškart į mano "Ford Fiestos ST T16 4X4" galą atsitrenkė "Ford Focusą" vairuojantis rusas Valentinas Koršunovas, – telefonu iš Prancūzijos viešųjų ryšių agentūrai "Visus Bonus" pasakojo P.Pleskovas. – Smūgis buvo toks stiprus, kad ruso mašina pašoko į orą ir apsivertė, o mano vairuojama liko stovėti skersai trasos. Nuostolius padvigubino į mane dar atsitrenkę ir italas Gianluca Ferretis bei vengras Tamásas Kárai."

"Bulių kautynėmis" virtusios Europos kroso varžybos iš tolesnės kovos eliminavo ir N.Kondrachiną, kurio automobilio "Volkswagen Polo" galinę pakabą sugurino atsitrenkęs čekas Ladislavas Brožekas.

Po tokios mėsmalės nelemtame pirmame posūkyje liko stovėti net penki automobiliai, arba lygiai pusė patekusių į finalinį važiavimą. Be abiejų mūsų šalies sportininkų, iš tolesnės kovos buvo priversti pasitraukti ir V.Koršunovas, G.Ferretis bei T.Kárai.

Traktoriams išvilkus iš trasos sudaužytus automobilius, finalinio važiavimo startas buvo duotas iš naujo. Tačiau prie jo linijos teliko penki automobiliai.

Perpus praretėjus lenktynininkų gretoms savo pranašumą vėl įrodė pirmenybių lyderis rusas Vadimas Makarovas, vairuojantis "Škodą Fabią". Antras finišo liniją kirto tokį pat automobilį vairuojantis čekas Václavas Fejfaras, o trečias finišavo L.Brožekas, vairuojantis "Ford Focusą".

Lietuvos atstovams apmaudu ne tik dėl prarastų brangių taškų, bet ir iškilo rimtų klausimų, ar greitai pavyks sutvarkyti sudaužytą techniką, nes kito, aštunto, etapo varžybos vyks jau rugsėjo 5 ir 6 d. Čekijoje.

"Į Lietuvą negrįšime, o iškart iš Prancūzijos vykstame į Vokietiją, kur bandysime parengti mūsų automobilį "Volkswagen Polo" ateinančio savaitgalio batalijoms", – sakė N.Kondrachino treneris Nerijus Naujokaitis.

Ne menkesnės bėdos laukia ir P.Pleskovo komandos, nes jų automobilis nukentėjo dar labiau.

"Jei nepavyks jo parengti, būsiu priverstas praleisti aštuntą lenktynių etapą", – po apmaudžiai susiklosčiusių varžybų kalbėjo P.Pleskovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų