Šakiuose – nauja erdvė poilsiui ir sportui

  • Teksto dydis:

„Puoselėjome viltį turėti aktyvaus laisvalaikio ir sporto zoną mieste, tad dviračių trasa – tai, ko tikėjomės ir laukėme", – džiaugėsi Šakių miesto meras Edgaras Pilypaitis.

Šakiuose, Juozo Lingio parke, šalia Viešosios bibliotekos, atidaryta tarptautinius standartus atitinkanti dviračių infrastruktūros dalis – velotrasa. Joje galės būti organizuojami pasaulinio lygio „pump track“ čempionatai ir kitos varžybos.

Velotrasa užima 2 374 kv. m plotą ir yra skirta visiems gyventojams. Ją sudaro 43 m ilgio mažiesiems dviratininkams ir pradedantiesiems skirtas ruožas su keliais lengvais posūkiais, taip pat 160 m ilgio greičiui ir patyrusių lenktynininkų treniruotėms skirta atkarpa su sudėtingesniais posūkiais.

Tikimės, kad Šakiuose varžysis ne tik stipriausi Lietuvos sportininkai, bet ir dviratininkai iš užsienio.

Tačiau čia nebūtina trenerių priežiūra ar ypatingi įgūdžiai. Tokios trasos yra skirtos važiuoti neminant pedalų ir papildomai nesispiriant. Visas greitis sukuriamas kūno judesiais. Taip lavinami priemonės valdymo įgūdžiai, pusiausvyra ir fizinė ištvermė. Trasose gali važinėtis ne tik dviratininkai, bet ir riedutininkai, riedlentininkai, paspirtukininkai ir net patys mažiausi balansinių dviratukų vairuotojai.

„Projektą įgyvendinome su partnere „Velosolutions Lietuva“. Šios bendrovės įrengiamos trasos atitinka tarptautinius standartus, tad tikimės, kad į Šakius galėsime pakviesti pasivaržyti ne tik stipriausius Lietuvos sportininkus, bet ir dviratininkų iš užsienio“, – sakė Šakių miesto meras Edgaras Pilypaitis.

Sąlygos: trasoje gali važinėtis ir dviratininkai, ir paspirtukininkai. / A. Ridikaitės nuotr.

„Dar vienas nuostabus projektas nuostabiame Lietuvos mieste, prie kurio turėjome garbės prisidėti. Šios infrastruktūros – velotrasų – plėtra Lietuvoje rodo, kad miestų savivaldos paiso bendruomenės poreikių ir rūpinasi, kad miestiečiai aktyviai ir sveikai leistų laiką. Tikimės, kad Šakiai taps užkrečiamu pavyzdžiu kitiems šalies miestams“, – kalbėjo „Velosolutions Lietuva“ atstovas Algis Ribikauskas.

„Velosolutions Lietuva“ trasos, atitinkančios visus kokybės reikalavimus, jau veikia ir Alytuje, Šiauliuose, Kėdainiuose, Miklusėnuose, Anykščiuose, Elektrėnuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių