Pereiti į pagrindinį turinį

Motociklas „Nimbus“ atgims su elektrine širdimi

2023-07-22 17:53
DMN inf.

„Mūsų istorija primena „Fiat 500“ atgimimą, kai italai, pasklaidę senus automobilio brėžinius, sugrąžino šį modelį iš praeities į nūdieną“, – pareiškė danų dizaino bendrovės „3Part“ įkūrėjas ir vadovas Simonas Skafdrupas.

 Perspektyva: elektrinio „Nimbus Type E“ serijinę gamybą planuojama pradėti 2025 m.  Perspektyva: elektrinio „Nimbus Type E“ serijinę gamybą planuojama pradėti 2025 m.  Perspektyva: elektrinio „Nimbus Type E“ serijinę gamybą planuojama pradėti 2025 m.

„3Part“ atsiliepė į verslininko Clauso Stovlbaeko Clauseno pasiūlymą atgaivinti legendines Danijos transporto priemones – motociklą ir dviratį „Nimbus“, sukuriant jiems šiuolaikinį įvaizdį.

1919–1960 m. motociklus „Nimbus“ į gyvenimą leido bendrovė „Fisker & Nielsen“, tuomet pirmiausia žinoma kaip dulkių siurblių, ventiliatorių, grąžtų ir nedidelių krovininių liftų gamintoja.

Legenda: „Type C“ – vienas sėkmingiausių ir populiariausių „Nimbus“ modelių. Cycleworld.com nuotr.

Populiariausias ir ilgaamžiškiausias modelis – „Nimbus Type C“ (arba „Humlebien“, liet. „Kamanė“): su 4 cilindrų 750 kub. cm darbo tūrio 22 AG varikliu, galimas maksimalus greitis – 110 km/val.

Šiemet aukcione už 1923-iųjų „Nimbus 746cc Four“ paklota 50 tūkst. eurų.

„Nimbus Type C“ užsitarnavo itin patikimo motociklo reputaciją, tarp jo pagrindinių užsakovų buvo Danijos paštas, policija, kariuomenė.

Tačiau, norint neatsilikti nuo konkurentų, reikėjo vis daugiau investicijų, o galimybės buvo ribotos, tad „Fisker & Nielsen“ padarė priverstinę pertrauką – iki 2020-ųjų, kai licenciją naudoti „Nimbus“ vardą įsigijęs C. S. Clausenas ėmėsi iniciatyvos atversti naują šio prekės ženklo istorijos puslapį.

Neoficialiais duomenimis, šiuo metu vien Danijoje oficialiai užregistruota daugiau nei 4 000 vintažinių „Kamanių“.

Istorija: „Nimbus Type C“ su priekaba paklausus tarp kolekcininkų. Cycleworld.com nuotr.

Planuojama, kad nauja „Nimbus Type C“ versija – elektrinis „Type E“ – bus pristatyta 2024-aisiais, o serijinė gamyba prasidės 2025-aisiais.

Konstruktoriai kol kas svarsto, ar atgaivinti ir „Nimbus“ modelį su priekaba.

2020 m. aukcione 1939-ųjų „Nimbus Type C“ su priekaba iš Steve'o McQueeno kolekcijos buvo parduotas už beveik 49 tūkst. eurų. Šiemet už 1923-iųjų „Nimbus 746cc Four“ paklota 50 tūkst. eurų, o už 1937-ųjų „Nimbus Model C Luxus“ – 22 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų