Siaurukai bus platesni ir saugesni

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pradeda tvarkyti valstybinės reikšmės krašto kelius, kurių dangos plotis nesiekia 5 m.

Pagal prioritetinę eilę, tokių siaurukų Lietuvoje iš viso yra apie 198 km.

Per pastaruosius ketverius metus šiuose ruožuose užfiksuoti 33 įskaitiniai eismo įvykiai, dešimt žmonių žuvo, 38 buvo sužeisti. Daugiausia eismo įvykių įvyko automobiliams susidūrus arba apvirtus.

"Krašto keliai, kurių dangos plotis siauresnis nei 5 m, ne tik neatitinka tokios kategorijos krašto keliams keliamų standartų, bet yra ypač pavojingi eismo saugumui. Prasilenkiant ar lenkiant gali tekti užvažiuoti ant kelkraščio, o tai gali turėti įtakos automobilio stabilumui. Kai ratai yra ant skirtingų dangų, mažėja sukibimas su danga", – sakė LAKD vadovas Remigijus Lipkevičius.

Krašto kelių, kurių dangos plotis mažesnis nei 5 m, Lietuvoje yra 47 ruožai.

Krašto kelių, kurie neatitinka kelio kategorijos (dangos plotis mažesnis nei 5 m), Lietuvoje yra 47 ruožai. Jie tvarkomi pagal viešai paskelbtą prioritetinę eilę ir atsižvelgiant į Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas.

Jau sudaryta sutartis rekonstruoti pirmą prioritetinėje eilėje įrašytą ruožą, kitiems ruožams skelbiami viešieji pirkimai projektams parengti arba jau vyksta projektavimas, taip pat ruošiamas rangos darbų viešųjų pirkimų konkursas.

Prioritetinė eilė sudaryta specialia įranga atlikus kelių būklės įvertinimą ir atsižvelgus į metodikoje nustatytus kriterijus: dangos būklę, bendrą eismo intensyvumą, krovininio transporto intensyvumą, sankryžų pertvarkymo poreikį.

Numatytų tvarkyti siauresnių nei 5 m kelių prioritetinės eilės pirmas dešimtukas: Pirčiupiai–Eišiškės (ruožo ilgis 2,540 km), Babriškės–Varėna–Eišiškės (6,466 km), Vievis–Aukštadvaris (8,760 km), Molėtai–Anykščiai (7,887 km), Vievis–Aukštadvaris (7,808 km), Molėtai–Pabradė (8,069 km), Linkuva–Žeimelis (7,180 km), Seirijai–Simnas–Igliauka (6,320 km), Dusetos–Degučiai–Dūkštas (2,940 km), Seirijai–Simnas–Igliauka (3,060 km).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių