A. Vasiliausko Omane laukia karštas sezono startas

  • Teksto dydis:

Pernai automobilių sporto sezoną svetimoje šalyje pradėjęs Andrius Vasiliauskas, atrodo, toliau laikysis tradicijos. Lietuvis naująjį automobilių sporto sezoną pradės Omane – "Oman International Drift" pirmenybėse, kurios tarptautinės bendruomenės dėmesio sulauks antrus metus iš eilės.

Čempionatą sudarys trys etapai, kuriuose tarpusavyje grumsis geriausi šonaslydininkai iš viso pasaulio. Nors pirmenybių organizatoriai neatskleidė tikslaus dalyvių sąrašo, šiuo metu žinoma, kad pirmenybėse dalyvaus vardinį kvietimą gavę sportininkai, kuriuos kiekvieną kartą matome "Formula Drift" bei "Formula Drift Japan" čempionatuose.

Nemaža delegacija į Omaną atvyks ir iš Europos, kurioje netrūksta talentingų sportininkų. Tarp gausybės žinomų pavardžių išvysime ir vieną lietuvišką. Lenktynininką, kuris 2019 m. pradžioje įvykusiose varžybose bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą – Andrių Vasiliauską. Tuomet jį pranoko tik daugelio šonaslydžio varžybų favoritai: Jamesas Deanas ir Piotras Więcekas.

Vardinį kvietimą iš organizatorių gavęs Andrius Vasiliauskas šiuo metu laisvalaikį leidžia galvodamas apie artėjantį nuotykį, mat pagrindinius namų darbus jam jau pavyko padaryti. Naujasis bolidas po nemažai išradingumo reikalavusių modifikacijų atlieka savo funkciją taip, kaip ir turėtų, – veikdamas be priekaištų.

"Kai sugrįžome iš paskutinių 2019-ųjų varžybų, iškart žinojome, ką ir kaip turime daryti besiruošdami kitiems metams. 2018 m. eksperimentu tapęs S55 variklis pateisino ne tik mano, bet ir komandos bičiulių lūkesčius, tad susikoncentravome į tolesnį šio variklio tobulinimą. Šiuo metu automobilio variklis be didesnių problemų išvysto 1 000 arklio galių", – sako A.Vasiliauskas.

Ties svarbiausiais punktais pažymėjus žalią varnelę, Andriui ir jo komandos nariams teliko atlikti paskutinį darbą – pristatyti automobilį ir reikiamą įrangą į Omaną. "Buvau labai maloniai nustebintas, kai antrą kartą iš eilės gavau kvietimą į čempionatą, kuriame galėsiu susigrumti su puikiais sportininkais. Kai organizatoriai tave pastato į tą pačią eilę su talentingiausiais šios sporto šakos atstovais – supranti, kad eini tinkama linkme", – pasakoja A.Vasiliauskas.

"Vis dėlto, sulaukti kvietimo yra viena. Dalyvauti varžybose ir jose gerai pasirodyti – visai kas kita. Šiemet į varžybas keliauju turėdamas du tikslus – pasimėgauti šonaslydžio teikiamais privalumais ir užlipti ant nugalėtojų pakylos", – priduria šonaslydininkas. Pirmasis "Oman International Drift Championship" pirmenybių etapas įvyks 2020 m. sausio 16–17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių