WRC kalendoriuje – lenktynės Latvijoje

Kitąmet pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas bus surengtas ne vien Estijoje, bet ir Latvijoje.

„Sprendimas į varžybų kalendorių įtraukti Latviją patvirtina, koks mums strategiškai svarbus Baltijos regionas“, – pareiškė WRC atstovas Peteris Thulas.

WRC vadovai akcentavo, kad latviai savo potencialą atskleidė sėkmingai organizuodami Europos ralio čempionato (ERC) lenktynes „Tet Rally Latvia“, kurios žinomos kaip vienos sudėtingiausių, reikalaujančios iš ekipažų aukščiausio meistriškumo ir tikslumo.

Planuojama, kad WRC elitas varžysis trasose prie Rygos ir Liepojos, taip pat Talsų, Tukumo, Kuldygos, Dienvidkuržemės apylinkėse.

„Daug metų tikslingai dirbome, kad pagaliau Latvijai būtų suteikta teisė surengti WRC etapą. Tai – didelė atsakomybė, tačiau mes turime patikimų partnerių, tarp jų – ir Latvijos vyriausybę, Rygos ir Liepojos bendruomenes“, – sakė „Tet Rally Latvia“ direktorius Raimondas Strokšas.

„Tikimės, kad šis renginys nebus vienkartinis, o taps kasmetine tradicija. Būsime svetingi ir lenktynininkams, ir automobilių sporto gerbėjams iš viso pasaulio“, – pabrėžė Rygos meras Martinas Stakis.

Tikimės, kad WRC lenktynės nebus vienkartinis renginys, o taps kasmetine tradicija.

Šiemet WRC aštuntas etapas vyks liepos 20–23 d. Estijoje.

Po dviejų 2023 m. pasaulio čempionato etapų bendros įskaitos lyderiai – estai Ottas Tanakas ir Martinas Jarveoja (41 taškas). Antroje vietoje – suomiai Kalle Rovanpera ir Jonne Halttunenas (38 tšk.), trečioje – belgai Thierry Neuville’is ir Martijnas Wydaeghe’as (32 tšk.).

„Sveikinu Latviją su puikia naujiena. Ši šalis užima ypatingą vietą mano karjeroje – čia man buvo suteikta galimybė lenktyniauti tuo metu, kai niekur kitur tokio leidimo negavau. Todėl užtikrinu: prisidėsiu kuo galėdamas, kad WRC etapas Latvijoje būtų suorganizuotas aukščiausiu lygiu. Nekantriai lauksiu, kada galėsiu sugrįžti čia naujiems iššūkiams“, – sužinojęs apie WRC sprendimą pareiškė 2022 m. pasaulio ralio čempionas K. Rovanpera.


Šiame straipsnyje: WRClenktynėsralio čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Federastas fuma su savo šobla, tokią galimybę pragėrė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių