Architektūros festivalis „Open House Vilnius“ nukeltas į liepą

  • Teksto dydis:

Dėl koronaviruso grėsmės atviros architektūros festivalis „Open House Vilnius“ nukeliamas į liepos mėnesį, pranešė organizatoriai.

Vietoj planuoto savaitgalio balandžio 25–26 dienomis „Open House Vilnius“ vyks liepos 11–12 dienomis.

Anot organizatorių, taip siekiama užtikrinti festivalio dalyvių ir lankytojų saugumą, atsižvelgiant į šiuo metu susiklosčiusią koronaviruso pandemijos situaciją.

„Viliamės, kad vasaros vidurys bus puikus metas Vilniaus gyventojus ir svečius sukviesti į renginį be jokios rizikos jų sveikatai“, – teigė „Architektūros fondo“ vadovė Sandra Šlepikaitė.

„Open House Vilnius“ – tai atviros architektūros savaitgalis, Vilniuje organizuojamas nuo 2015 metų. Renginio tikslas – sukurti galimybę kiekvienam domėtis architektūra ir ją pažinti.

Savaitgalio metu duris atveria pastatai, pasižymintys architektūros kokybe, svarba miestui ir bendruomenėms. Pastatuose programoje nurodytu laiku vyksta ekskursijos, jas veda gidai-savanoriai, pastatų architektai bei jų „gyventojai”.

„Open House Vilnius“ organizuoja savanoriška, nevyriausybinė, ne pelno siekianti viešoji įstaiga „Architektūros fondas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių