„Artistai“ vasaros antradienius paskyrė džiazui


Kiekvienais metais gyvos muzikos klubo „Artistai“ kiemelis prisipildo ne tik Marytės puoselėjamomis gėlėmis, fontano čiurlenimu, padavėjų šūksmais, įvairiakalbiais pokalbiais, bet ir gera muzika. Šiemet dešimtmetį švęsianti, daugelio vilniečių ir svečių pamėgta vieta ėmėsi organizuoti džiazo antradienius. Tai, žinoma, nėra originali idėja, bet, bendraujant su muzikantais, kitų garsių Vilniaus džiazo renginių organizatoriais, tokios muzikos gerbėjais, nuskambėdavo mintis, jog Vilniaus klubai vis dar šykštūs džiazui.

Žanrui, kuris yra populiarus, kuriam būdinga burti žmones, įkvėpti juos, kuris lengvai įsilieja į širdis ilgais vasaros vakarais arba jaukiai nuspalvina rudens, žiemos sezonus. Todėl džiazas tinka visur ir visada, ir jo niekada nebus perdaug. Galbūt, Vilnius taps miestu, kuriame džiazas skambės ištisus metus, tegul vis kitose vietose, bet kiekvienas, sumąstęs paklausyti džiazo gyvai, ras jaukią vietą tai padaryti ir nebūtinai tik savaitgaliais.

Tiesą sakant, keista, kad Lietuva, išauginusi tiek pasaulinių džiazo žvaigždžių, suburianti džiazuojančią bendruomenę į garsius festivalius Vilniuje, Birštone, Kaune, vis dar negali pasigirti džiazo klubu. Mažas žingsnis džiazu alsuojančio miesto idėjos link tebūna antradienio vakarai „Artistuose“.

Pirmasis džiazo vakaras, kuriame grojo Andrėjus Polevikovas ir dainavo atlikėja Vytautė Pupšytė susilaukė gausaus klausytojų rato, o jaukus Vilniaus senamiesčio kiemelis virto mažu Paryžiumi – tarp gėlių, smagios publikos ir geros muzikos.

Artimiausi džiazo koncertai antradieniais „Artistuose“ (pertrauką vasarą verčia padaryti tik didelė sporto šventė - pasaulio futbolo čempionatas):

Birželio 10 d. 20:00 – duetas Jazz Perfume: Ramunė Šerepkaitė (LMTA, vokalas), Jonas Jurėnas (klavišiniai). 

Liepos 15 d. 20:00 - džiazo vokalo duetas Social Call: Jekaterina Pranevič ir Rūta Švipaitė. 

Liepos 29 d. 20:00 - kompozitorių ir improvizatorių kolektyvas Morgan Freeman (Lietuva, Vokietija, JAV). 

Rugpjūčio 5 d. 20:00 – Ievos Marijos Baranauskaitės ir Dominyko Norkūno duetas. 

Rugpjūčio 12 d. 20:00 – Eglės Petrošiūtės, šiuo metu gyvenančios ir džiazo vokalo besimokančios Olandijoje, koncertas.

Rugpjūčio19 d. 20:00 – Ed Arm Quintet pasirodymas: Londono GuildHall teatro ir muzikos mokyklos absolventai atvyksta Lietuvą ir kviečia paklausyti džiazo improvizacijų.

Rugpjūčio 26 d. 20:00 gatvės muzikos dienose publiką nustebinę džiazo atradimai - Comic Trio.

Džiazo tradicija „Artistuose“ bus tęsiama ir rudenį,-tik koncertai iš kiemelio persikels į skliautuotas klubo sales.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių