Pereiti į pagrindinį turinį

B. Grebenščikovas ir legendinis „Akvariumas“ koncertuos Vilniuje su nauja programa

2021-09-13 08:47
DMN inf.

Turbūt nedaugelis žmonių pasaulyje dėjo tokias titaniškas pastangas, kad įvyktų šie taip laukti koncertai, kaip šio trumpo turo Rytų Europoje organizatoriai ir pats Borisas Grebenščikovas. Po fantastiško bendro darbo paaiškėjo, kad koncertai Vilniuje (spalio 3 d. 19 val. „Compensa“ salėje), taip pat rugsėjo 29 d. Varšuvoje, spalio 1 d. Prahoje ir spalio 4 d. Rygoje įvyks.

Organizatorių nuotr.

Tačiau tik galimybių paso turėtojams. Visi, įvykdę valdžios nustatytus saugos reikalavimus, galės dalyvauti koncerte. 

Tiek „Akvariumas“, tiek jo gerbėjai vieni kitų nepaprastai pasiilgo.

„Muziką kuriantis žmogus“ – taip save mieliau vadina pats B. Grebenščikovas. Ir būtent už šių paprastų žodžių, matyt, slypi jo fenomenalios sėkmės formulė. Jis sugeba vos keliais žodžiais ir keliais akordais paliesti slapčiausias sielos stygas, pasiekti pačią širdį ir sužadinti protą. Jo kūrinių žodžiai ir muzika sukelia ištisas emocijų audras – nuo atmetimo iki žavėjimosi, tačiau niekas nelieka abejingas.

Kopdamas į muzikinio Olimpo aukštumas, muzikantas nebijo drąsių eksperimentų, nuolat bando naujus stilius ir kryptis, mėgina rasti bei pažinti save. Per jo kūrybą save atranda ir pažįsta visi jo talento gerbėjai. Menininkas niekada nesivaikė regalijų ir apdovanojimų, ir tarsi padėka už tai – Rusijos roko „Tėvo“ ir dvasinio Guru titulai, dovanoti artistui ne valdžios, o paprastų žmonių.

B. Grebenščikovas išsaugojo ne tik gebėjimą rašyti aktualias, jautrumu jaudinančias dainas, bet ir betarpiškai jaunatvišką, atvirą požiūrį į gyvenimą. Naujasis albumas „Tor“ – puikus to įrodymas.

Karantino mėnesius B. Grebenščikovas skyrė grupės archyvų tvarkymui, išleido kelias seniai žadėtus teminius rinkinius. „Tor“ turės tapti vienu iš tokių albumų. Anot muzikanto, diskas iš pradžių buvo sumanytas kaip interneto singlų ir dar neišleistų dainų rinkinys, senosios „Akvariumo istorijos“ serijos tęsinys. Anot atlikėjo, grupė surinko dainas, pastaruosius dešimt metų skelbiamas virtualioje erdvėje, tačiau tuo pat metu nepatekusias į einamuosius albumus: „Natūralu, kad paaiškėjo, jog kartu jos skamba ne taip, kaip reikia. Prasidėjo kruopštus, nepakeliamas darbas“. Dėl to „Tor“, pasak B. Borisovičiaus, „atrodo ne kaip marga sumaištis, o nuosekli istorija apie šią dieną“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų