J. Nainys: buvusių „Vėjų“ patalpose baras nėra prioritetas

Vilniaus miesto savivaldybės konkursą sostinės centre esančio pastato nuomai laimėjusios viešosios įstaigos „Idėja miestui“ vadovas, laidų vedėjas Jonas Nainys sako, kad artėjant galimai antrai koronaviruso bangai baras buvusio baro „Vėjai“ patalpose nėra prioritetas.

„Norime, jog tai nebūtų eilinis Vilniaus baras ir čia besirenkanti auditorija būtų siejama su atsakingu ir saugiu naktiniu gyvenimu. Būtent todėl šiandien, ypač įvertinant ir tai, jog galimai sulauksime antrosios koronaviruso bangos, baras nėra prioritetinis klausimas“, – BNS šią savaitę teigė J. Nainys.

Jo teigimu, šiuo metu ieškoma partnerių, kurie galėtų imtis baro veiklos, tačiau tuo užsiimti galėtų ir patys.

„Žinoma, planuojame ir ieškome, tačiau siekiant tinkamai išpildyti šios erdvės konceptą, baro veiklą esame pasirengę įgyvendinti ir patys“, – sakė žinomas laidų vedėjas.

Anot jo, „Naktinis Vilniaus avilys“ jau pradėjo veiklą – per keletą mėnesių buvo suremontuota didžioji dalis patalpų, kurios buvo kritinės būklės, taip pat dauguma patalpų jau yra įveiklintos.

„Šiuo metu jau esame įveiklinę didžiąją dalį patalpų, kuriose dirba įvairios nevyriausybinės organizacijos, prisidedančios prie veiklų bei renginių įgyvendinimo ir prevencinės veiklos vykdymo. Visiems vilniečiams atvira ir renginių erdvė, kuri yra intensyviai pildoma įvairaus pobūdžio renginiais ir užsiėmimais“, – tvirtino J. Nainys.

Jis teigė, kad šiuo metu pastate veikia viešoji įstaiga „Jauna banga“, labdaros ir paramos fondas „Jauniems“ ir projektas „Pozityvo dirbtuvės“, taip pat derinamos sutartys ir su kitomis organizacijomis.

Norime, jog tai nebūtų eilinis Vilniaus baras ir čia besirenkanti auditorija būtų siejama su atsakingu ir saugiu naktiniu gyvenimu.

Įtakos turi koronavirusas

Viešosios įstaigos „Idėja miestui“ vadovas J. Nainys taip pat sako, kad pastato įveiklinimui įtakos turi ir koronaviruso plitimas bei dėl to kylančios grėsmės priimti reikalavimai renginiams.

„Žinoma, įtakos šioje erdvėje vykstantiems renginiams turi ir COVID-19 viruso plitimas bei naujai priimtos renginių taisyklės, į kurias privalome atsižvelgti, siekdami užtikrinti visų „Naktinio Vilniaus avilio“ lankytojų saugumą“, – teigė J. Nainys.

Jis pridūrė, kad šiuo metu darbai vyksta pagal planą, o rudenį turėtų startuoti švietimo erdvė „The Classroom“, kurios veiklos bus nukreiptos į moksleivius.

„Čia moksleiviai galės dalyvauti netradicinėse pamokose su savo sričių profesionalais, įgyti kompetencijų, kurių pritrūksta mokykloje ir, žinoma, gauti informacijos apie narkotikų, alkoholio bei tabako žalą jiems suprantama kalba“, – sakė laidų vedėjas.

„Žiemą savo veiklą pradės ir internetinė miesto radijo stotis, dėl kurios turinio jau kalbamės su suinteresuotais žmonėmis, organizacijomis, ieškome formų, kaip ištransliuoti auditorijai turinį, susijusį su narkotikų bei alkoholio žalos mažinimu“, – pridūrė jis.

Viešoji įstaiga „Idėja miestui“ pernai laimėjo sostinės savivaldybės organizuotą viešąjį Vilniaus g. 22 esančio pastato nuomos konkursą, tačiau jo rezultatus teismui apskundė antroje vietoje likusi, barą „Vėjai“ valdžiusi bendrovė „Pramogų ir verslo idėjos“.

Kaip pernai lapkritį rašė naujienų portalas 15min.lt, Vilniaus apygardos teismas prašymą konkurso rezultatus pripažinti negaliojančiais ir pakeisti sprendimą dėl konkurso laimėtojo atmetė.


Šiame straipsnyje: Jonas Nainysbaras Vėjaibaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dj b l

Dj b l portretas
Ka tas kurmis apie bielus tyli???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių