Pereiti į pagrindinį turinį

Ketvirtadienio naktį Neris nušvis spalvingomis irklentėmis

2015-07-15 16:00
DMN inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Šį ketvirtadienį 22 valandą vilniečiai turės galimybę stebėti netikėtą reginį – nuo Žirmūnų paplūdimio Nerimi pajuda šviečiančios irklentės, baidarės ir kitos transporto priemonės, nudažysiančios upę įvairiausiomis spalvomis. Sklindant gyvai muzikai, naktinio plaukimo dalyviai planuoja per valandą pasiekti Baltąjį tiltą ir kviečia prie plaukimo prisijungti neabejingus vandeniui, Kuršių nerijai ir kokybiškai muzikai. Spalvingasis plaukimas simboliškai pradės kelionę į šiemet Nidoje vyksiantį Kuršių marių festivalį „Rafta“.

„Tereikia išsinuomoti ar atsitempti savo plūduriuojantį daiktą ir liepos 16 dieną, sutemus, dešimtą vakaro sušlapti kartu plaukiant nuo Žirmūnų paplūdimio iki Baltojo tilto. Šiuo plaukimu į festivalį „Rafta“ palydėsime vieną drąsų dalyvį, kuris ryžosi ilgai kelionei Nerimi, Nemunu ir Kuršių mariomis. Tad šis plaukimas – tai tik pirmasis, beveik mėnesį laiko trunkančios kelionės į Nidą – etapas“, – apie sumanymą pasakoja festivalio organizatorius Algirdas Sabaliauskas. – Šiemet festivalis vyks prie, ant ir virš vandens, todėl vanduo yra pagrindinis elementas, jungiantis visas festivalio „Rafta“ dalis“.

Nerimi bus plaukiama „Raftos“ ritmais – kateryje su visa kolona plauks dūdas pučiantys ir būgnus mušantys jaunuoliai iš „Mood Sellers Band“ bei repuojantis atlikėjas Tadas Čiudaras („Home Production“).

Specialiai festivaliui „Rafta“ bus paruoštos ir plaukiant pristatomos šviečiančios irklentės, kurios nušvies visą kelią iki pat kelionės finišo – Baltojo tilto.

Organizatoriai kviečia prisijungti ir turinčius savo plaukimo priemones, ir norinčius jas išsinuomoti: „Kiekvieno dalyvio, be būtinųjų saugos priemonių, prašome pasirūpinti apšvietimu – lemputėmis, žibintuvėliais, fakelais ar net Kalėdų dekoracijomis. Todėl turėtų būti gražių vaizdų“, – žada organizatoriai.

Analogiškas naktinis plaukimas į „Raftą“ iš Klaipėdos planuojamas penktadienį, liepos 17 dieną. Kelionės pradžia uostamiestyje numatoma 22 val., Liepų g. ir Danės upės sankryžoje (buvusi „Fanierkė“), o po valandos šviečianti kolona turėtų prisišvartuoti Pilies uoste.

Rugpjūčio 7-9 dienomis vyksiančiame Kuršių marių festivalyje „Rafta“ – dvigubai daugiau atlikėjų nei pernai. Viena koja persikeldamas į sausumą festivalis kvies linksmintis į 250 tūkst. kvadratinių metrų neeksploatuojamą Nidos oro uostą, o gerą muziką garantuos laukiamiausi svečiai iš Švedijos „Supersci“, roko muzikos atradimas Lietuvoje „Garbanotas Bosistas“, gerai pažįstami „Keymono“. Scenos meistrai Grizlis ir Pitonas gros iš vinilinių plokštelių, o projektas „SillyCut“ į Nidos oro uostą atveš bass stiliaus muzikos. Festivalyje pasirodys ir būrys didžėjų: balkaniškų ritmų „Baltic Balkan“, „Deneez“ ir iš Vokietijos atvyksiantis „Genys“. Dūdas pūs ir būgnus muš „Mood Sellers Band“, elektroninę muziką gros „Glasshous“, repuojantis Tadas Čiudarass („Home Production“) ir kiti.

Daugiau apie naktinį plaukimą: https://www.facebook.com/events/864024376978882/

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų