Kvadrienalė stebins menininkų darbais neįprastose erdvėse

Lietuvos dailininkų sąjunga pradeda trečiąją dailės kvadrienalę. Šįmet menininkų darbus bus galima apžiūrėti ne tik galerijose, bet ir aikštėse, gatvėse ar ant pastatų.

Dailės kvadrienalės organizatoriai pristatė internetinę svetainę su virtualiu katalogu, kuriame menininkai jau eksponuoja savo siūlomus darbus. Nuo rugsėjo Vilniaus gyventojai ir svečiai galės pamatyti meno pavyzdžius ne tik specialiose parodų erdvėse, bet ir kasdienėje aplinkoje.

„Laukia meno kūrinių tentų paroda Vilniaus mieste. [...] Taip mes siekiame parodyti menininkus platesnei visuomenės daliai, kuri galbūt nevaikšto į parodas ir ekspozicines erdves. Taip siekiame meną išnešti iš baltų galerijos sienų į kiemą, į lauką, į žmonėms artimą ir jaukią aplinką“, – teigė „Q14“ koordinatorė Ieva Ščervianinaitė.

Žiemą iš Vilniaus gatvių rinktiniai meno originalai persikels į gynybinės sienos bastėją, Dailininkų sąjungos galeriją bei galeriją „Arka“. Dailininkų sąjungos organizuojamas renginys šiais metais prisistato šūkiu „Dailė ant vėliavos stiebo".

„Mes šiuo atveju meną, dailę iškeliame į viršų ir norime, kad žmonės šviestųsi, kad jie būtų dvasingi, kad jie turėtų supratimą, kad žmonės ne vien tik duona yra gyvi“, – teigė „Q14“ meno vadovas Vaidotas Žukas.

Kvadrienalėje gali dalyvauti visi Dailininkų sąjungos nariai, laisvieji menininkai ar priklausantys Lietuvių išeivių fondui. Kitąmet planuojama šiuos meno tentus bei rinktinius kūrinius eksponuoti kitų Lietuvos miestų ir miestelių aikštėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių