Pereiti į pagrindinį turinį

Labdaros koncerte – miuziklas vaikams

2013-12-08 19:30
Kalėdos popierinės pakuotės gamintojai žada pelną
Kalėdos popierinės pakuotės gamintojai žada pelną / Scanpix nuotr.

Kalėdos – stebuklų metas. Vis daugiau žmonių mūsų šalyje imasi iniciatyvų tuos stebuklus kurti, padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia. Vienas jų – gruodžio 10 d. vyksiantis kalėdinis paramos koncertas „Christmas with Joy“ Lietuvos vaikams.

Idėja skirta Lietuvai

Labdaros akcija, per kurią siekiama surinkti aukų ir skirti jas tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos, vyksta jau trečius metus. Lietuvoje su šeima devintus metus gyvenančios Shastos Miller teigimu, idėja organizuoti labdaros koncertą gimė būtent Lietuvoje ir yra skirta Lietuvai. O imtis labdaringos veiklos moterį paskatino noras padėti kitiems.

„Kai buvau maža, man pačiai teko priimti kitų teikiamą paramą. Tačiau niekada nejaučiau, kad dėl to mano šeima yra „žemesnės klasės“ ar panašiai. Bendruomenė mus mylėjo ir mums padėjo be jokios kritikos. Tad dabar jaučiu pareigą ir didžiulį norą padėti kitiems“, – sakė asociacijos „Jaunimo taškas" vadovė, labdaros akcijos „Christmas with Joy“ organizatorė Sh.Miller.

Aukos sergantiems vaikams

Daugeliui nuostabą kelia Lietuvoje vykstantis renginys anglišku pavadinimu. Bet tam yra paaiškinimas. „Pirmais metais labdaros koncerte dalyvavo choras „Joy“ (angl. – džiaugsmas). Šis pavadinimas mums labai patiko, nes Kalėdų ir džiaugsmo sąvokos labai artimos. Būtent dėl to savo labdaros akciją ir pavadinome „Christmas with Joy“, – paaiškino organizatorė.

Ši labdaros akcija skirta būtent Lietuvos vaikams, tačiau ateityje, pasak Sh. Miller, planuojama orientuotis ir į kitas socialines grupes.

Šiemet per „Christmas with Joy“ labdaros akciją bus siekiama surinkti aukas VšĮ Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės Onkohematologijos skyriuje besigydantiems vaikams. Jei akcija bus sėkminga ir žmonės noriai aukos, planuojamas ligoninėje esančio vaikų kambario remontas. Jei bus surinkta simbolinė suma, labdaros akcijos organizatoriai ketina skirti ją žaidimo kambario inventoriui atnaujinti.

Laukia muzikinis spektaklis

Tradiciškai labdaros akciją kasmet vainikuoja kalėdinis paramos koncertas, kuriame susijungia muzika, teatras ir šokis. Jis vyks gruodžio 10 d. 19 val. sporto, pramogų ir verslo centre „Forum Palace“.

Šiais metais Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto muzikinio teatro studentai, padedami savo dėstytojų Jūratės Bradauskienės, Dalios Babilaitės, Eglės Juozapaitienės, Audriaus Rubežio, Algirdo Bagdonavičiaus, Artūro Noviko ir Modesto Jankūno, ruošia Kalėdų dvasia alsuojantį miuziklą „Išsvajotos Kalėdos“. Tai muzikinis spektaklis neriboto amžiaus ir vaizduotės žiūrovams.

„Dainuojant Vilniaus kolegijos studentams ir Sh. Miller vyks pasakojimas apie mažą, tylią mergaitę ir jos kuklų, bet stiprų norą. Lėlių namai? Dviratukas? Nauji bateliai? Ne! Kas parašyta mergaitės laiške seneliui Kalėdai, kad aukštyn kojomis apvers niekdario vagies planus?" – mįslingai apie miuziklą užsiminė asociacijos „Jaunimo taškas“ darbuotoja Asta Augustinaitė.

Be Vilniaus kolegijos studentų, koncerte pasirodys Merūnas Vitulskis, Artūro Noviko džiazo mokyklos jaunimo vokalinė grupė „Jazz Island“, choras „Joy“.

Kas? Kalėdinis paramos koncertas „Christmas with Joy“

KADA? Gruodžio 10 d. 19 val.

KUR? „Forum Palace“, Konstitucijos pr. 26.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų