„Skirtingos spalvos“: apie savižudybių prevenciją – su J. Arlauskaite

Gegužės 28 d. socialinė iniciatyva „Skirtingos spalvos“ kviečia į savižudybių prevencijai skirtą renginį, vyksiantį Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Dešimtoji, jubiliejinė „Skirtingos spalvos“ herojaus istorija ir jai skirtas renginys apjungs psichikos sveikatos temą ir orientuosis į emocinės sveikatos gerinimą. Savo asmenine patirtimi pokalbio metu pasidalins dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Renginio pradžia – sveikatingumo mugė, kurioje psichikos sveikatos gerove besirūpinančios nevyriausybinės organizacijos dalinsis savo sukaupta patirtimi ir žiniomis, atsakys į žmonėms rūpimus klausimus bei atlieps emocinės sveikatos gerinimo principus. Taip pat renginyje netruks įvairių pokalbių ir diskusijų su žinomais žmonėmis, gydytojais ir specialistais temomis apie nerimą, perdegimą ir asmenines žmonių patirtis, išmoktas pamokas.

Ryškiausias renginio momentas – VšĮ „Skirtingos spalvos“ įkūrėjo Daliaus Stankevičiaus dialogas su Juste Arlauskaite-Jazzu. Žinoma atlikėja pasidalins meilės ir atradimų gyvenimui istorijomis, gražiausiomis ir sunkiausiomis akimirkomis bei papasakos su kokiais psichikos sveikatos iššūkiais jai teko susidurti. Svarbi šio pokalbio tema ir kilnus tikslas kvies ne tik pasisemti motyvacijos, bet ir ragins palaikyti tuos, kurie yra susidūrę su savižudybe artimoje aplinkoje. 

Renginio programa:

Nuo 14 val. prasidės nevyriausybinių organizacijų sveikatingumo mugės šurmulys.

Nuo 14:30 val. pokalbis: „Nerimas – signalas ar vaizduotė?“ – Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos skyriaus vedėja, psichologė Vaiva Klimaitė.

Nuo 15 val. pokalbis: „Perdegimas: kiek kainuoja noras turėti viską?“ – Psichiatras prof. Eugenijus Laurinaitis.

Nuo 16 val. pranešimas: „Tu esi ne vienas“ – SAM Psichikos sveikatos skyriaus patarėja Laura Masiulienė ir Higienos instituto Psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos skyriaus vadovė Gustė Kalanavičiūtė.

Nuo 16:30 val. asmeninis pasakojimas: „Mano istorija. Tamsoje visuomet spindi šviesa“ – psichikos sveikatos ambasadorė, psichoterapeutė Inga Juodkūnė ir psichikos sveikatos ambasadorių koordinatorė, lektorė Viktorija Andreikėnaitė.

Nuo 17:30 val. pokalbis su 10-ąją Skirtingos Spalvos heroje Juste Arlauskaite.

Nuo 18:30 val. renginio koncertas.

Kviečiame visus jau gegužės 28 d. Vilnių nudažyti žaliai mėlynos ir violetinės spalvų gama. 

Daugiau informacijos: www.skirtingosspalvos.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
visais laikais ju buvo,bet negirdejome,o dabar ju net padaugejo,tai kas kaltas,seimaar puiki visuomene su ilgais pamokslais kaip gyventi

Transformacija

Transformacija portretas
Kaip nevyriausybininai tapo vyriausybės šantažuotojais ir yra finansuojami iš vyriausybės ir užima pareigas vyriausybėje, savivaldybėse ir savo projektukus paverčia šou. O realybėje - tai ššššš
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių