Pereiti į pagrindinį turinį

Valstybinis simfoninis orkestras išradingai pristatė naująjį sezoną

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kvietė pasivažinėti po miestą autobusu, kuriame pristatė savo naująjį 28-ąjį koncertų sezoną, kurio tema – kur nuneša muzika.

Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / L. Bielinio / BFL nuotr.

Valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius, įlipęs į autobusą ir užsiėmęs konduktoriaus vietą, juokavo, kad visur turi jaustis dirigentu.

Pasak orkestro meno vadovo, sezono pristatymui pasirinko tokią formą, nes ir naujojo sezono tema – kur nuneša muzika, siūlymas jos klausytis ir išgirsti skirtingose vietose.

„Mūsų šūkis: muzika – jūsų svajonės, arba kur nuneša muzika, nes kai klausaisi pasijunti įvairiose vietose, nes ekskursinis autobusas tokia transporto priemonė, kitaip nei kai klausaisi muzikos, atsirandi vis kitoje vietoje, tai emociškai smarkiai veikia, noriu, kad tie klausytojai, kurie galvoja, kad simfoninė muzika yra rimta, pasijustų nerimtai kaip koncertuose, o gal ir taip, kaip keliaudami po Vilnių“, – sako Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas G. Rinkevičius.

28-ojo sezono pradžios koncertas šį penktadienį – jis skirtas violončelininko Davido Geringo 70-mečiui. Spalio 11 d. orkestras pakvies į koncertą Armėnijos Respublikos 25-osioms nepriklausomybės metinėms, iki naujųjų orkestras surengs ir Juliaus Juzeliūno operą „Žaidimas“, skirtą kompozitoriaus 100-osioms gimimo metinėms.

„Labai visus kviečiu ateiti į visus koncertus, bus įdomu, kai kada linksma, kai kada svajinga“, – žada G. Rinkevičius.

Vilniaus kongresų rūmuose ateinantį pusmetį skambės Ludwigo van Beethoveno, Sergejaus Rachmaninovo simfoniniai kūriniai, Piotro Čaikovskio, Roberto Schumanno, Maurice`o Ravelio, Richardo Strausso, Philipo Glasso kūriniai solistams ir simfoniniam orkestrui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų