Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje – daugiasluoksnė grafikės E. Kuckaitės paroda

Galerijos „Artifex“ nuotr.

Vilniaus Dailės akademijos galerijoje „Artifex“ per pastarąjį penkmetį sukurtus darbus pristato grafikė Eglė Kuckaitė. Menininkė sako, kad visi jos eksponuojami objektai – daugiasluoksniai, tad kiekvienoje skirtingai apšviestoje erdvėje atsiskleidžia vis naujais aspektais.

Nardymo akiniai, neišsiskleidžianti vėduoklė ir balti degtukai – šie, atrodo, nieko bendro neturintys objektai užpildo grafikės E. Kuckaitės kuriamo pasaulio koliažą. Galerijoje „Artifex“ menininkė savo darbus pristato parodoje „Somatinė“. Joje itin daug dėmesio skiriama spalvoms, šviesai ir šešėliams.

„Parodą pavadinau „Somatine“ – iš graikų kalbos tai reiškia „kūniška“. „Kūniška“ aš suprantu tai, kas su mumis vyksta kiekvieną dieną – kad mes žiūrime, jaučiame ir tuo pačiu metu vyksta viso to veiksmo vizualizacija. [...] Galvojant iš tikrųjų įsijungia tam tikras fantazijos momentas“, – sako E. Kuckaitė.

E. Kuckaitė šį kartą pabrėžia kūniškumą ir kūrybinės bei seksualinės energijos ryšį. 17 drobių ir trijose erdvėse įkomponuotose instaliacijose kūrėja pabrėžia, kad kiekviena mintis turi erdvę. Pasitelkusi ikonomis tapusius  objektus – nuo Marilyn Monroe iki peliuko Mikio – ji bando išryškinti vyksmą ir tai, kas galėtų įvykti, nors dar neįvyko.

„Kiekvienas daiktas, kuris rodomas šioje parodoje, jis galbūt neturi vieno atsakymo arba vienos interpretacijos – žiūrovas, kiekvienas žmogus yra taip sukurti daiktai ir jie sujungti taip, kad jie gali duoti daug asociacijų, daug individualių refleksijų“, – tvirtina grafikė.

E. Kuckaitės parodą „Somatinė“ galite aplankyti iki vasario 21 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų