Vilniuje kultūrinėms iniciatyvoms per antrąjį etapą paskirstyta daugiau nei 460 tūkst. eurų

700-ąjį Vilniaus jubiliejų sostinės gyventojai ir svečiai pasitiks meno iniciatyvų pilname mieste. Kultūros rėmimo programų projektų konkurso antrajame etape patvirtinta dar 160 paraiškų iš 272, kurioms skiriama daugiau kaip 460 tūkst. eurų, skelbia Vilniaus savivaldybė. Iš viso kultūrinėms iniciatyvoms šiemet sostinės savivaldybė skyrė beveik 900 tūkst. eurų.

2022 m. Vilniaus kultūrinį gyvenimą įvairiausiomis spalvomis nušvies prasmingi projektai – nuo interaktyvių elementų šeimoms ir vaikams, literatūros renginių ar iniciatyvų specialius poreikius turintiems žmonėms iki skirtingų muzikos festivalių, daugybės kino seansų bei dar daugiau.

Į platų projektų spektrą bus kviečiami įsitraukti ne tik vaikai, jaunimas ar senjorai – Vilniaus gatvėse netrūks ir toleranciją skatinančių veiklų, tautinių bendrijų iniciatyvų, bus galima pasiklausyti skambių kariliono garsų.

Finansuojama keturiolika skirtingų kultūros sričių programų, lėšos paskirstytos ir naujiems, ir tęstiniams projektams. Tarp pareiškėjų yra ne tik didelę patirtį turinčios organizacijos, bet ir naujai susikūrusios, pažymima savivaldybės pranešime.

Finansavimas skirtas, atsižvelgiant į nepriklausomų ekspertų rekomendaciją koncentruotis ne į kiekybę, o į kokybę. Mažiausia suma vienam projektui siekia 2 tūkst. eurų, didžiausia – 5 tūkst. eurų.

Šiemet konkursas pirmą kartą buvo organizuotas dviem etapais. Pirmasis etapas buvo skirtas 2022 m. pirmo pusmečio ir tęstiniams projektams, jo metu 147 projektams paskirstyta 418 872 eurų. Iš viso pirmojo etapo metu buvo sulaukta 277 paraiškų.

Šiemet Kultūros rėmimo programų projektų konkurso buvo sulaukta 549 paraiškų, iš jų finansuoti 307 projektai. Jiems Vilniaus miesto savivaldybė paskirstė 885 298 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai ir jagelaviciutei

Tai ir jagelaviciutei portretas
pora kibirų pomidorų atsipirko su kaupu

Anonimas

Anonimas portretas
vėl viskas savam ratui

Neskaiciau

Neskaiciau portretas
Nes tragiskas z. Gedvilo asociatyvus darbas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių