Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje pristatyta britų tapyba

A.Ufarto/BFL nuotr.

Britų taryba Vilniaus Šiuolaikinio meno centre pristato grupinę parodą, kurioje – penkiolikos menininkų, įkūnijančių Jungtinės Karalystės šiuolaikinės tapybos įvairovę, darbai.

Į šiuolaikinio meno parodų sales vis dažniau grįžta tapyba. Ilgai diskutuota, kad gal drobė ir aliejus – pasenusios meno išraiškos priemonės, tačiau šiandien ginčai pritilę – dailininkai vienas po kito įrodo, kad ir tapyba gali būti nauja. Penkiolika Jungtinės karalystės menininkų, kurių darbai eksponuojami Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre, savaip pristato jiems rūpimas temas.

„Vienas iš mus jungiančių bruožų – tai, kad nesiremiame istoriniais siužetais, praeities įvykiais. Įdomus tik mus supantis gyvenimas, politinė aplinka, visuomenės problemos, visam pasauliui opūs dalykai – tai, kas vyksta dabar, šiandien“, – aiškino parodos kuratorė Linsey Young.

Atsisakę romantikos, istorinių tapybos stilių kai kurie britų tapytojai provokuodami mėgdžioja muziejines kolekcijas, jas papildo trikdančiais personažais, ar objektu paverčia ne personažą, o žodį.

„Mėgaujuosi procesu ir dažniausiai rezultatas nustebina mane pačią, nes tapybą galime nusakyti žodžiais. Bet ir žodžiai, kalba, jos prasmės man yra labai tapybiški“, – sakė menininkė Sue Tompkins.

Parodoje Šiuolaikinio meno centre eksponuojami neseniai Britų tarybos įsigyti bei iš kitų kolekcijų pasiskolinti kūriniai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų