Adutiškio užkardoje už beveik penkis mln. eurų žada įrengti stebėjimo sistemą

  • Teksto dydis:

Inžinerinių sprendimų bendrovė „Telekonta“ už beveik 5 mln. eurų įrengs sienos stebėjimo sistemą Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio užkardoje prie sienos su Baltarusija.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba 4,953 mln. eurų (be PVM) vertės sutartį su konkursą laimėjusia „Telekonta“ pasirašė gruodžio 2 dieną, skelbiama centriniame viešųjų pirkimų portale. Darbus numatoma atlikti per vienerius metus, tačiau sutartis gali būti pratęsta ir galioja 2024 metų pabaigos.

Be šios įmonės, rugpjūtį paskelbtame konkurse varžėsi „Atea“, pasiūliusi darbus atlikti už 5,136 mln. eurų, „Euroelektronika“ (5,245 mln. eurų) ir „Fima“, tačiau jos pasiūlymas buvo atmestas, nes neatitiko techninės specifikacijos reikalavimų.

Tarnyba šiam projektui buvo numačiusi skirti 5,31 mln. eurų (be PVM).

Sistema turės bet kokiomis oro sąlygomis nuolat aptikti, fiksuoti ir stebėti valstybės sieną kertančius ir prie jos priartėjusius objektus ant žemės, o informaciją perduoti į stacionarų valdymo centrą.

Netoli Adutiškio pasienio užkardos baigiama tiesti koncertinos piramidė. Ši užkarda yra viena iš trijų labiausiai pažeidžiamų daugiau nei 100 km pasienio ruože, kur vyksta pirmasis tvoros statybos etapas. Pačią tvorą čia numatoma pastatyti iki kitų metų balandžio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių